donderdag 13 maart 2014

Pyramides op een mooie lente-avond


Gisteren was de zonnigste dag van dit jaar tot nu toe. Gisteren kreeg ik ook hoog bezoek. Na een behoorlijk relaxede dag waarbij veel in de zon is gezeten (in voor- en achtertuin), met een goed boek dat al jaren in de kast stond maar amper is gelezen (De Grachtengordel van Geert Meijsing), maakte ik een wandeling door de duinen en over het strand richting Kijkduin, en terug via de De Savornin Lohmanlaan. In mijn straat aangekomen, kwam Ton van Westbroek, mijn vroegere trainer, mij op de fiets tegemoet. Hij kwam kennelijk net van zijn werk en was op weg naar huis. "Ik wilde net even op bezoek komen" zei hij, "omdat ik op jouw blog las dat die spontane bezoekjes van vroeger bijna niet meer mogelijk waren omdat iedereen het zo druk heeft tegenwoordig. Maar hoe dan ook: je was niet thuis". Dat klopte, ik was aan het wandelen. Kort en goed; ik nodigde hem uit een bakkie bij mij te drinken, en zo geschiedde. Even later hadden wij twee uitklapbare tuinstoelen uit de schuur gehaald en zaten wij in het zonnetje bij te praten over van alles en nog wat.


Diezelfde avond ging ik naar de club om te trainen. Wonder boven wonder voelden de benen, amper drie dagen na de halve marathon, weer goed aan. En dat gevoel klopte want de training ging ook heel goed. Het was een zeer pittige training van ca. 75 minuten. Na het inmiddels gebruikelijke 'hoeken' en de oefeningen volgde een duurloopje: eerst een stukje de duinen in, bij Kijkduin 'naar beneden' en vervolgens de Ockenburgsestraat over richting De Uithof, met een tweetal pyramideloopjes (resp. één, twee en drie lantaarnpalen 'full speed' met steeds één lantaarnpaal rust), twee keer bijna 'full speed' het viaduct op en op de terugweg een paar keer een langer tempoloopje van pakweg vijf minuten. Die tempo's gingen goed, ik kon ze allemaal volbrengen zonder buiten adem te raken.

Opvallend bij terugkomst was dat een heleboel 'Haag-vrienden' niet aanwezig waren. Naweeën van de CPC-loop? Wie zal het zeggen. aan het weer heeft het zeker niet gelegen, want dat was ronduit prachtig. Het betekende wel dat ik vroeger dan anders thuis was.


De 'groenfoto's' bij deze post zijn overigens vanmorgen vroeg gemaakt in de Heesterbuurt. Nog geen half maart en de natuur staat er bij alsof het half april is. Dat zou wel kunnen betekenen dat er in april en mei weinig bloesem meer te zien is. Maar dan zijn er ongetwijfeld weer veel andere mooie bloemen.

Geen opmerkingen: