dinsdag 3 juni 2014

Kunst- en natuurroutes


Zondagmiddag maakte ik een treinreisje naar Amsterdam, waar het bewolkter was dan aan de kust. Aanleiding was de manifestatie Open Ateliers Jordaan, een kunstroute waarbij 67 professionele kunstenaars hun werk exposeerden en daartoe van 30 mei t/m 1 juni hun atelier en/of woning hadden opengesteld. Eerlijk gezegd ging ik vooral voor Anke Louwerse, een bevriende collega van ruim 40 jaar geleden. Vorig jaar exposeerde zij in Aalsmeer, toen heb ik haar ook bezocht.


Het was vrij druk in het Karthuizerhofje, waar Anke met haar jongere collega Flavio Santos (niet de voetballer) exposeerde. Toch was er even gelegenheid voor een praatje onder het genot van een kop koffie, waarna ik uit haar uitgebreide collectie beschilderde kaarten twee tekeningen met mixed techniek (gouache en oostindisch inkt) uitkoos. Een vrouwen- en mannenfiguur, toevalligerwijze bleek dat degenen die hiervoor model stonden kennelijk bij elkaar hoorden. Bij vertrek nog even vluchtig kennis gemaakt met Ankes man en zoon.

Maandag was het tot de avond een rustige dag waarop ik eindelijk 'Het Diner' van Herman Koch heb uitgelezen en wat gewerkt heb aan een aantal artikelen voor het clubblad. Dat lezen is iets dat ik de laatste maanden ook vrij veel doe, ik ben bezig met een ware inhaalslag.

's Avonds meegetraind met Groep 5. De opkomst was groot en de training was top: een duurloop van in totaal 75 minuten door de duinen met zo nu en dan stukken waarbij 'de liefhebbers' even flink op het virtuele gaspedaal mochten trappen. Het ging weer prima en ook het weer was weer prima...


Vanmorgen vroeg nog een duinwandeling gemaakt via de Laan van Poot waarlangs dit mooie meertje ligt. Er zou hier ooit een ijsvogel gespot zijn maar ik heb 'm nog niet gezien. Hoe dan ook op tijd terug om onderstaande overwegend 'voortuinlijke' plaatjes te plaatsen.

Geen opmerkingen: