zaterdag 14 juni 2014

Terugblik op het fraaie Drenthelen

PERSIEnaasappelen: doeltreffend fruit!
Heel Nederland is nog in de ban van de verbluffende 5-1 overwinning van 'onze jongens' op het Spaanse elftal. Het laat zelfs degenen die 'weinig met voetbal hebben' - zoals sommige cultuurbarbaren - niet onberoerd. Wat zeker is dat die fenomenale goal van Van Persie opgenomen gaat worden in het canon van 'mooiste doelpunten aller tijden'.

Eigenlijk wil ik in deze post nog wat plaatjes kwijt van ons verblijf in Drenthe. Ik was daar vanaf maandagmiddag tot donderdagavond en heb daar - zoals steeds wanneer ik in Drenthe ben - genoten van de lange fietstochten, het hardlopen en bovenal van de rust en stilte. Zeker wanneer je 's ochtends vroeg op pad gaat kun je uren lopen zonder een mens tegen te komen.

Het was dus, afgezien van de fiets- en loopkilometers, vooral relaxen, een beetje 'afkicken' van Pinkpop en zo heel nu en dan gebruik maken van de pc om er iets op te plaatsen: teksten, foto's en filmpjes die ik had gemaakt bij Pinkpop en moest uploaden.


Wat die fietstochten betreft; op dinsdag gingen we van Gieten naar Stadskanaal, met als hoofddoel een bezoekje aan Gerard Sager, eigenaar van de Santekraam. Hij zit nu in het plaatselijke VVV-kantoor met zijn vele theesoorten. Met enige regelmaat maar wel met lange tussenpozen ga ik bij hem een voorraadje thee halen, diverse soorten zoals de Rooibos Haus, Kashmiri, Groene thee met citroen, Thee met sinaasappel, Open Amaretto enzovoorts. Ook ditmaal verlieten we het pand met de nodige zakjes kruidenmix-thee. De dames kregen ook nog een aardigheidje mee.


De dag daarop fietsten we naar Anloo, een dorp dat aan een mooi bosrijk natuur- en wandelgebied grenst. Daar is ook een meertje omzoomd met weelderige oeverbeplanting zoals lisdodden, irissen en riet. Een waar paradijs voor amfibieën maar ook voor libellen en glazenmakers, in vele soorten, kleuren en maten. Er is echter ook, tegen het eind van de ruim anderhalf uur durende wandeling door het bos, een stuk bos met allerlei soorten bomen, vooral cypressen en naaldbomen (taxus, spar, den) waaronder de oeroude sequoia, het Pinetum 'Ter Borgh'.


Op donderdag fietste ik met zwager Wim naar een biologische boerderij vlak bij Drouwen. Doel was om daar asperges te kopen. We hebben zo'n anderhalf kilo gekocht en meteen maar een kilootje rabarber er bij. 's Avonds hebben wij met z'n zessen asperges geconsumeerd met ham, eieren, gesmolten boter en een prima witte wijn erbij! Je kon echt proeven dat het kwalitatief goede asperges waren, 'vers van de boer'. Ze hadden een lekker 'volle' smaak.


Geen opmerkingen: