zondag 22 juni 2014

Klap van de molenwiek


Vandaag weer eens meegelopen met de jaarlijkse Molenloop, georganiseerd door AV Sparta Voorburg. Om daar te komen moesten al heel wat kilometers worden afgelegd, al gebiedt de waarheid te zeggen dat dit vooral met het openbaar vervoer was. Eerst van huis een kwartier lopen naar de halte van lijn 2, stukje met de tram en bij halte Ternoot overgestapt op bus 45 richting Leiden, daarna nog zeker twintig minuten lopen naar de atletiekbaan.


Er waren weer aardig wat deelnemers. Van onze club viel dat nog mee (of tegen, maar afgelopen weekend was de Oranjeloop, naar verluid werd het geel-groen daar veelvuldig gesignaleerd). Onder andere waren Cor, Ellen en Andrea van de partij. Hieronder zien wij 'de snelle Haag-jongens' Rutger (die naderhand vijfde op de 10 km. zou worden) en Bram samen inlopen.


Samen met Michel liep ik een stukje in tot aan het punt waar de mijnheer met het oranje jackje (zie bovenste foto) zich ook aan het warmdraaien was, zij het voor zijn schone parcourswachter-taak.


De start was, evenals de vorige keer, op de baan. Eén halve ronde en dan de landelijke route volgen. Ik besloot ontspannen te lopen en niets te forceren. Dat werkte wel, supersnel ging het weliswaar niet maar het liep wel lekker, tien kilometer zonder verzuurde benen en niet constant 'boven de adem'.
Uiteindelijk kwam ik in nagenoeg dezelfde tijd als vorig jaar over de finish, 52'37''. Dus even snel of even langzaam, het is maar hoe je het bekijkt. Maar ik was er tevreden mee.

Foto José Xavier


Volgend weekend staat in het teken van de 6- en 9-uurs estafette van onze vereniging, dus komende week wordt er 'normaal' getraind. Morgen niet, misschien ga ik 's ochtends een stukje uitlopen maar 's avonds gaan we op visite bij dochterlief die haar verjaardag viert.

Geen opmerkingen: