zaterdag 23 augustus 2014

Bradelierloop 2014


Het is een van de jaarlijkse tradities: de Bradelierloop, één van de vele lopen die in het Westland worden georganiseerd. Rond kwart over twaalf in de voormiddag vertrokken wij (de beide 'Jannen' (Wierenga en Groeneveld) en ik) met de auto van Jan W. vanaf de Laan van Meerdervoort richting De Lier.

Mijn loopmaatjes van Groep 5 (Hans Uytenhout, Eric Pontier, Marianne Nijmeijer, Ellen van de Velde en Ellis Stolwijk) gingen met de fiets naar De Lier en waren er al.


Arne en Lodewijk (hierboven met Sjoerd) waren ook met de fiets gekomen maar liepen niet mee, zij waren supporter ditmaal. Verder gaven Hizkia en Michel acte de présence.

Tot zover de Haag-mensen waarvan er overigens nog veel meer waren, dus beperk ik mij met 'name-dropping'.

Een aantal deden de 5 km, anderen de 10 km. Het was erg druk aan de start, de lopers van beide afstanden zouden tegelijkertijd vertrekken.

Het had wel wat voeten in de aarde voordat er daadwerkelijk kon worden gestart omdat aardig wat lopers voorbij de startlijn stonden. We moesten dus met z'n allen een stuk naar achteren.

Na drie, vier pogingen stond alles goed en konden we vertrekken.


Het duurde even (ca. 2 minuten) voor ik over de tijdregistratiemat bij de start kwam, maar daarna ben ik lekker doorgelopen, niet in een overdreven hard maar wel pittig, plezierig aanvoelend tempo. Ditmaal gelukkig nergens echt last van gehad.

Foto Jeroen Tibbe
Het was zonnig weer, er stond wel aardig wat wind en het was voor augustus-begrippen aan de frisse kant. Eigenlijk was het prima loopweer. En de Bradelierloop kent een mooi landelijk parcours. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een lekker loopje was en de tijd viel mij uiteindelijk niet tegen maar ook niet mee: bruto 52:20 (voorlopige uitslag) en zag dat het netto 51:29 was. Kan slechter, maar gezien mijn 5 km tijd van vorige week (24:11) had ik op iets sneller gehoopt.

De overige hiervoorgenoemde Groep 5 lopers hebben allemaal zeer goed gelopen, tussen de 42 en 48 minuten. Het geeft mij te denken dat ik dit jaar nog wellicht een groepje lager ga trainen omdat ik elke 'normale' training als behoorlijk zwaar ervaar. Dat heeft puur met de snellere basissnelheid van de anderen te maken, daar kom ik niet meer aan (terwijl ik momenteel in heel goede conditie ben). Ik zie het nog even aan.

Na afloop was de prijsuitreiking op de eerste verdieping van het sportcomplex. Dat duurde even, want er waren diverse prijswinnaars in meerdere categorieën en over twee afstanden. Daarna - en inmiddels bijgevoed met koffie, een tosti en een biertje - gingen we weer terug naar huis. Ditmaal had Jan W. nog een derde passagier, Paul Kruyssen, die vroeg of hij een stukje mee terug kon rijden. Was geen probleem!

Geen opmerkingen: