dinsdag 19 augustus 2014

Tikkie te hard


Kun je daags na een wedstrijd of pittige prestatieloop trainen? Wat mij betreft: ja, dat kan, maar niet te hard en niet te lang. Maar die wijsheid komt bij mij altijd te laat (ach, ik loop pas 46 jaar dus moet nog veel leren).

Afgelopen zondag had ik dus een (relatief snelle) vijf kilometer gerend in Delft, maandag voelde ik mij prima, bovendien zou het 's avonds droog blijven in de regio Den Haag, dus maar gezellig meelopen met Groep 5 voor een duurloopje van anderhalf uur. Groep 5, met trainer Wim, bestond gisteravond uit Ellen, Ellis, 'Kleine' Hans, Jules, Eric en ikzelf.

Van tevoren en zelfs tijdens het eerste deel van zo'n maandagavondtraining - doorgaans een duurloop met enkele blokjes waarin er een paar minuutjes 'geknald' wordt - voelt het meestal heel goed. Ook ditmaal, het eerste half uur dan. We liepen via de duinen naar Duindorp, staken de Nieboerweg over gingen de Bosjes van Poot in. Daar werden enkele korte versnellingsloopjes uitgevoerd. Dat waren er best een paar maar toen we na enige tijd de bosjes weer uitliepen en de duinen ingingen voor de eerste van de twee blokken (1-3-1 minuten) moest ik meteen poot-aan spelen om de groep bij te blijven. En dat ging de hele tijd zo. Wel heb ik het programma afgemaakt, maar daarna had geen fut meer in de benen, bovendien kreeg ik last van mijn rechterbeen (uitstraling vanuit het zitbeen). Half joggend, half wandelend weer naar huis gelopen. In totaal negentig minuten gelopen, in- en uitlopen naar en van de baan niet meegeteld.

Vandaag maar even rust houden en woensdag een stukje voor mezelf lopen zodat ik zaterdag uitgerust aan de Bradelierloop kan meedoen. En oh ja, de week daarop is de Coopertest. De foto hierboven is van vorig jaar en toont een groot deel van Groep 5. Met dank aan Hans Uytenhout voor het plaatsen op FB!

Geen opmerkingen: