vrijdag 22 augustus 2014

Ouderwetse kwaliteitsrock bij Pier 32

In de vooravond nog even Solleveld bezocht waar de heide in volle bloei staat...

Na een qua vrij rustig, zeg maar 'normaal' dagje, was het gisteravond goed toeven in strandpaviljoen Pier 32. Een gezellige strandtent zonder poespas en een door menig Haag-lid veelbezochte locatie. Vooral op donderdagavond is het een centrum van gezelligheid en goede - vooral op blues en jazz-rock geënte - muziek.

Aanvankelijk zouden wij er met een stel heen gaan. Uiteindelijk bleef alleen Paul van Oyen over. Hij kwam mij afhalen en samen fietsten wij via de duinen naar genoemde strandtent. Pier 32 zat stampvol en vanwege de slechte weersomstandigheden was 'de concert-tent' overdekt. Bekende gezichten zagen wij genoeg. Veel mensen van Haag, onder wie Dick Witmont die al meerdere malen had aangegeven hoe leuk het altijd is bij Pier 32, hij is er - met een groepje Haag-vrienden - ook een van de vaste gasten. Het publiek bestond vooral uit oudere jongeren van het 'rock and roll' type, waarschijnlijk passen wij daar ook wel een beetje bij.


Op deze avond speelden twee formaties, eerst een met klinkende namen onder wie Rinus Gerritsen en Jaap de Jonckheere (Golden Earring en Urban Heroes). Geweldige muziek, het was meer een jamsessie met een mix van blues, rock en jazz. Later op de avond - maar toen moesten wij alweer weg - speelde een andere bluesband onder leiding van Daniel Lottersberger. Het eerste nummer hebben we nog meegekregen, een bewerking van 'Purple Haze' van Jimi Hendrix. Klonk tof.

Mooie avond, gezellige sfeer, lekkere - en voor strandtentbegrippen zeer redelijk geprijsde - biertjes, goede muziek: dit was beslist géén gevalletje van 'eens maar nooit weer', integendeel!

Geen opmerkingen: