donderdag 25 juni 2015

Flori(ss)ante trainingsavond

Na een half uurtje op dinsdag, is er gisteren (woensdagavond trainingsavond) weer pittig getraind. En dat onder optimale weersomstandigheden: zon, weinig wind en warm maar niet té. De opkomst bij de training was groot, van onze groep maar liefst 25 personen. De training werd ditmaal geleid door Odette en Berry.


Wateringseveldloop 2015

Het programma mocht er zijn qua pittigheidsgraad: een duurloop met daarbinnen 6 x 5 minuten in 15 km tempo, de rust tussen de tempo's bedroeg 3 minuten. Maar ja, u raadt het al: niet elk tempo werd in 15 km tempo gelopen, meestal zaten wij - althans de voorste groep lopers - wat loopsnelheid betreft iets boven de 5 minuten per kilometer. Dat is voor menig Groep 7 lid al puur wedstrijdtempo op een 10 kilometer. Zelf heb ik één keer - de vijfde keer rond het meertje bij de Puinduinen - flink mijn best gedaan om de kilometer in vijf minuten te lopen en daartoe moest ik in de buurt van Sonja en Pierre blijven. Dat is gelukt maar moest op het laatst wel alle zeilen bij zetten. De zesde en laatste keer weer iets 'normaler' gelopen.


Na afloop zoals altijd weer even wat oefeningen in het krachthonk gedaan met Ton en Harry, terwijl in de kantine onze PR-man Louis Hueber de aftrap gaf voor een crowdfunding actie, waarmee een van onze topatleten in staat wordt gesteld zich optimaal voor te bereiden om de Olympische limiet te halen op het onderdeel hinkstapspringen. Al eerder vond een dergelijke actie plaats voor hordenloopster Rosina Hodde en dat bleek een overweldigend succes. De actie voor Fabian Florant - wat dat is het supertalent - is nu al een succes met onder andere twee 'clinics' voor de twee snelste loopgroepen, en dat is nog maar het begin.


Even een vooruitblik op de rest van de week: zaterdag ga ik naar het langverbeide 'Night at the Park', de betaalde variant van Parkpop dat de dag daarop, op zondag dus, plaatsvindt. Langverbeid omdat Duran Duran in de avonduren optreedt. Duran Duran, waren dat niet die mooie jongens van de jaren tachtig met zanger Simon le Bon als hèt meisjesidool van de britse popscene? Inderdaad, maar de vijftigers zijn nu beter dan ooit. Een paar jaar terug zouden ze hier te lande optreden, ik zou daar met Patrick heengaan en de kaarten waren binnen maar helaas: de organisator ging failliet dus: dà-hag Duran Duran, dàg kaartjes en dàg geld.

Maar zaterdag dus de herkansing! Dat concert moet ik domweg bijwonen. Maar ook andere grote namen komen bij de Night at the Park: De Dijk, UB '40, K's Choice en Abba Gold. Zeer de moeite waard dus! Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar dus haast u langzaam!

Geen opmerkingen: