dinsdag 16 juni 2015

Pics of JuneOok goedemorgen! Zojuist heb ik een kort loopje achter de kiezen. Of achter de benen, of nee, achter de rug, dat is de uitdrukking. Een goed begin van een nieuwe werkdag, namelijk als onbezoldigde oppas-opa. Door omstandigheden doen wij dat nu twee, drie keer per week en vooral oppas-oma zet zich volledig in voor deze dankbare taak. En uiteraard bij en voor de liefste kleindochter ter wereld!

De maand juni is inmiddels doorgezaagd en we gaan hard op weg naar de langste dag van het jaar. Pessimistisch geredeneerd worden de dagen daarna weer korter, optimistische naturen zeggen dat de zomer eerst dan gaat beginnen! Beide visies zijn niet van realisme gespeend.

Maar de natuur trekt zich niets aan van de door ons mensen gecreeërde kalenders en tijdsbegrippen en gaat zijn eigen natuurlijke weg. De meeste vogels zijn nu druk doende met de zorg van hun kroost terwijl het geel van schildkruid, het roze van Japanse Kers en rhodondendron en het blauw van boshyacinth stilaan zijn vervangen door bonte kleuren van vingerhoedskruid, campanula, lavendel, kattenkruid, stokrozen en wat dies meer zij.

Zomaar wat plaatjes van waar je zoal min of meer toevallig langs komt, onder meer ons eigen voortuintje, in Delft (het water de Brasserskade), Bieslandse Bos (die steltloper waar je tureluurs van wordt en de scholekster).


Geen opmerkingen: