vrijdag 4 december 2015

Flower Power in december


Mooi zomers plaatje! Maar niets is wat het lijkt, want deze foto heb ik vandaag in ons voortuintje geschoten. Deze plant staat er net zo mooi bij, zo niet nòg mooier, dan eind april. In volle bloei, en dat op 4 december!

Hoe heet die plant ook alweer? Even spieken bij april. Oh ja: het is Polygala Myrtifolia. In mijn plantenboek stond dat-ie tot september zou kunnen bloeien! Maar met dit zachte en vrij vochtige weer is het zelfs december geworden...

Zelf bloeien we ook helemaal op van dit weer: vanmorgen voor de tweede keer deze week het krachthonk bezocht. Ditmaal waren alleen Wim Hartman en Willem van der Houven aanwezig. De nadruk kwam op lichte bankdruksessies, 'planken' en buikspieren. Daarna naar huis en even later een uurtje gelopen met op de baan vijf keer 200m. in 10 km. tempo (wat neerkomt op ca. 58 seconden per keer).

And now something completely different!

Sinds een paar dagen heb ik mij aangemeld bij een besloten FB-groep, De Platenspeler. Daar kun je de iets minder gangbare nummers uit jouw platen- of cd-verzameling op delen, meestal gaat dat via Youtube-filmpjes. Het eerste nummer dat ik deelde was 'What' van The Move (voorloper van ELO).

Vandaag heb ik er enkele foto's opgezet die ik in 2007 maakte bij het (laatste) concert van Led Zeppelin. Dat was in het O2-theater in Londen. Het was al in het digitale fototijdperk maar niettemin heb ik de foto's op een USB-stick gezet en heb ze naar de fotowinkel gebracht om er afdrukken van te laten maken. Een paar foto's heb ik ingescand.


Van dat geweldige concert is een al even geweldige film gemaakt die, kort nadat deze in diverse bioscopen in Europa gelijktijdig in première is gegaan, op DVD is verschenen.

Omdat het een gesloten FB-groep is kon ik het bericht niet delen, daarom doe ik het maar even zo.

Geen opmerkingen: