donderdag 3 december 2015

Feestelijke Happening na pittige baantraining

"Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen".  Deze door 'Lucky Willy' nieuw leven ingeblazen tegeltjeswijsheid heeft ook de barploeg van woensdagavond ter harte genomen. De hele kantine was opgetuigd met slingers, ballonnen en met van glinsterende lametta opgetuigde lampen, terwijl ook het barpersoneel er met zwarte kledij, zwarte nep-bakkebaarden en van kleurige lampjes voorziene zwarte hoedjes letterlijk flitsend uitzag. Er was zelfs een complete karaoke geregeld al was er weinig animo om luidkeels André Hazes mee te zingen.

En je zult het altijd zien: heb ik altijd mijn camera bij me waarmee ik tot vervelens toe plaatjes schiet, ditmaal had ik 'm thuisgelaten... Toch nog eentje op FB gespot!


Wie er overigens wel waren was Zwarte Sint en Witte Piet. Ter geruststelling: dit was niet bedoeld als politiek-correct statement want beide heren zijn zeer pro-zwarte piet, het was een puur ludieke actie. Zij kwamen ook de vergaderkamer binnenstormen - na de training zat ik bij een ingelaste redactievergadering - maar omdat geen van de aanwezigen stout is geweest (of dit goed hebben weten te verbergen) was het ludieke tweetal snel verdwenen. Dag Sinterklaasje, daa-hag, daa-haag!


Maar alle gekheid op een stokje: eerder deze avond is er flink getraind. Eerst uiteraard een stukje inlopen, daarna terug naar de baan voor de verdere warming up: oefeningen en een aantal loopoefeningen ter verbetering van de lichaamshouding.

Er stonden 5 x 5 minuten op het programma, en dit hebben we op de baan uitgevoerd. Het ging niet langzaam maar ook niet voluit, de bedoeling was op in duurloop 3 tempo te lopen. Eerlijk gezegd ging het wel ietsje harder maar niemand liep zich over de kop en we bleven zoveel mogelijk bij elkaar in een van de twee groepjes waarin groep 7 deze avond was opgedeeld. In het groepje waarin ik liep (met Sandra) bleven we consequent nèt iets onder de 5 minuten op de kilometer lopen, zeg 4'58''. De pauze tussen de tempo's was steeds twee minuten.

Al met al weer lekker getraind waarbij het weer ook zeer heeft meegewerkt! Met twaalf graden celsius was het heerlijk weer, en dat voor december. En ook na afloop was het een drukte van belang in de kantine, met al dat geglitter en kleurige slingers en lampjes leek het wel carnaval...

Geen opmerkingen: