donderdag 31 december 2015

Eindejaarstraining


Gisteren, woensdag 30 december 2015, was de laatste trainingsavond van het jaar. Met de Oliebollencross op 2 januari in het vooruitzicht, werd het geen al te zware training, maar wel een prettige.

Eerder die dag, en wel 's ochtends om 09:30 uur, ging ik fitnessen in het krachthonk. Alle andere 'jongelui' waren aanwezig: Menno, Allan, Wim, Willem, Arie, Pierre en Carel. Het werd een vruchtbare sessie, vooral omdat het bankdrukken mij steeds makkelijker afgaat.


Ondanks de inspanningen van overdag, zag ik de looptraining met vertrouwen tegemoet. Hoewel, ook enigszins bevreesd want ik heb - eufemistisch gesproken - overvloedig gegeten de afgelopen dagen. Maar afgezien van een wat onbestemd gevoel in de buik dat mij op de terugweg, tegen het eind van de training, tot trager lopen dwong, viel dat mee. Over de training kunnen we nog korter zijn dan de training zelf: het werd een stevig duurloopje (dl. 2) van 70 minuten netto over louter straat, niet mijn favoriete route maar in deze duistere tijden prima. Sanny was trainer van dienst deze avond, en bood de gelegenheid voor een tweetal langere versnellingen (van pakweg 800 meter van punt x tot aan de stoplichten). En dat ging tegen verwachting in gesmeerd, vrij ontspannen achter koplopers Sonja en Peter aan lopend.

Op deze laatste trainingsavond van het jaar wilde de sympathieke barploeg van deze avond wel even op de foto. Er waren zelfs oliebollen, al verzuchtte een van de lopers die nog niet gegeten had dat-ie een hongerklap had en zijn broodje kaas of iets anders 'gezonds' miste. Zelf miste ik vooral de krenten in mijn oliebol, maar dat mocht zoals altijd de gezelligheid niet drukken.

En oh ja, het was helemaal niet mijn plan om dit stripje dat ik in de jaren zeventig voor een personeelsblad maakte hier te plaatsen. Ik zocht een plaatje van Vadertje Tijd en kwam hierop uit, dus vooruit dan maar.

Vadertje tijd...wie zin heeft om op deze dag nog wat te mijmeren over het begrip 'tijd', barman - met baard en kerstmuts - Paul Kruijssen heeft daar op zijn filosofisch getinte blog een mooie beschouwing over geschreven.

Eigenlijk zou ik ook nog een soort van jaaroverzichtje moeten maken, al was het maar voor mijzelf. Maar er moeten nog boodschappen worden gehaald, oliebollen gekocht en daarna in de keuken achter de potten en pannen voor het bereiden van soep, salade en wie weet wat nog meer.

Misschien heb ik later vandaag nog even de tijd voor een overzichtje, anders komt dat volgend jaar wel een keertje - of niet - en is dit het laatste berichtje van een zeker op het gebied van het wereldgebeuren turbulent 2015.

In ieder geval wens ik u allen een goede jaarwisseling toe! Met spekjes en zo, zou een zekere dominee zeggen.

Geen opmerkingen: