dinsdag 1 december 2015

Uit Bruno's Ouden Ringband: Herinneringen aan Texel....

Hoe grauw en vochtig het was op Texel....
Dat Hans Vrolijk en ik behoorlijk hard trainden, weten de meeste lopers die in de jaren zeventig en tachtig in de regio Haaglanden actief waren. Dat zal vooral het geval zijn bij de leden van Sparta, omdat wij lid van die vereniging waren. Wellicht leuk om een bladzijde 'uit den ouden ringband' te delen.

Het gaat om die keer dat wij deelnamen aan de halve marathon van de Waal op Texel. Wij waren daarvoor uitgenodigd en zaten in een huisje met een goed gevulde koelkast.

De ochtend van de wedstrijd zouden we een paar kilometer 'loslopen'.  Wat niet zo handig was, is dat we de avond van tevoren een biljartje hadden gelegd en de nodige biertjes hadden genuttigd in een reuze-gezellige kroeg, genaamd 'de twaalf balcken'.  Maar goed,Vrolijk wist de weg zei hij. Nou vergeet het maar, het werd een drama... Totaal verdwaald, en we konden amper de start nog halen. Ook wisten we niet aan welke kant ze zouden starten, met het gevolg dat Hans geluk had, en ik pech... Ik moest 100 mensen inhalen, ja, toen waren Vrolijk en Tom Teepe al uit het zicht verdwenen. Dat ik nog onder de 1.10 liep, mag een wonder heten.

Als ik de nodige biertjes heb gedronken, denk ik er nog wel eens aan. Dan gaan mijn gedachten terug naar het kille, vochtige en nevelige Texel. Naar het biljarten, en de nodige biertjes met de dorpelingen. Naar die glibberige schapenroosters en die rare kromme bomen.  En waar ik Hans en Tom in de mist zag verdwijnen....

De uitslagenlijst heb ik opgedoken, met daarop een aantal bekende Haagse oud-strijders. Kijk maar even mee!

Helaas zijn enkele strijders ons ontvallen.., dat stemt mij mistroostig.

Denkend aan Texel, neem ik nu een biertje.

Oud-strijder Bruno Schlack

1 opmerking:

Anoniem zei

Gave herinnering bruno.Ik liep toen der tijd niet zo snel als jij, maar maakte dat weer goed met 1 dart worp ( met Frank van der Valk 1986)Volgens mij hebben we wel meer gesport toen. Zeilen, kanoen enz.
Ik loop ook al jaren niet meer.

Een andere oud-strijder
Hans v Werven