donderdag 10 december 2015

Benenwagend in de zon

De woensdag is niet onbewogen voorbij gegaan, wat loopkilometers betreft dan: 's ochtends naar de Jumbo gelopen en beladen met croissantjes en jam terug naar huis, dat maakt zo'n 3,5 kilometer. Na het ontbijt en de eerste koffie naar de Laan van Poot gelopen, waar ik mij met 'de andere jongelui' wijdde aan de krachtoefeningen. Daarna in de kantine een bakkie gedronken met Wim en Arie en terug naar huis gelopen. Heen en terug was dat 4 kilometer.


In die kantine werd er trouwens druk gewerkt: een aantal vrijwilligers was druk bezig met het ophangen van de kerstversiering.

Rozen in december...
Het mogen dan de donkere dagen voor kerst zijn, gisteren was daar weinig van te merken. Het was zulk prachtig weer, de hele dag een strakblauwe lucht en alleen maar zon. Zonde om dan binnen te blijven. Dus binnen de kortste keren liep ik weer buiten en maakte een lange wandeling via de Fuutlaan de duinen in en daarna een flink stuk over het strand naar Kijkduin.


Bij de strandopgang bij Hotel Atlantic naar boven, een stuk door naar Ockenburgh en van daaruit via de Laan van Meerdervoort weer terug. Zal zo'n 12 kilometer zijn geweest (ben te lui om afstandmeten.nl er bij te raadplegen).

Maar 's avonds werd er getraind en dan is het 'menens'. Alhoewel ik zowel de cross van zondag (uitslagen overigens van de site van Sparta geplukt) en de wandelkilometers de hele tijd nog goed in de benen voelde, toch een redelijk zware training volbracht van in totaal 13 kilometer met alweer een grote groep 7.

Duinrellcross met Ed en Fred

Odette had ditmaal de leiding. We liepen vanaf de Laan van Poot via de Nieboerweg en Duindorp naar de binnenhaven van Scheveningen, bij de restaurantjes aan de korte zijde linksaf, dan weer linksaf en aan het eind met een scherpe bocht naar rechts over het havengebied tot het punt waar we de Westduinweg opdraaiden en via Houtrustweg en Goudsbloemlaan terugkeerden naar de club. Het was dus een duurloop van 90 minuten bruto, met daarbinnen viermaal 7 minuten in dl. 3 tempo. Sonja is nu weer in bloedvorm, zij was door ons niet bij te houden en liep steeds een flink stuk voor de groep uit, daarna kwamen Jan en Peter, dan ik-zei-de-gek, Ton en de rest die uitsluitend uit dames bestond.

Duinrellcross achter de rug...

...Bruggenloop in het vooruitzicht!

Het was een goede training al voelde het waarschijnlijk door de opgestapelde 'herinnering' aan al dat geloop in de benen, niet echt soepel en makkelijk aan. Dit weekend is de Bruggenloop, het beste is om een paar dagen rust te houden met alleen vrijdag misschien nog een kort loopje voor of na het fitnessen in het krachthonk.


In de kantine was het resultaat te zien van de arbeid van al die noeste werkers - of moet ik zeggen 'dat stelletje versierders?' - van hedenmorgen. Ziet er gezellig uit.

Het was zoals altijd weer gezellig druk in de kantine. Dat heeft ook te maken met het groot aantal gegadigden voor de CPC-trainingsgroepen, mensen die zich met meer of mindere loopervaring de komende maanden gaan voorbereiden op de 10 km of de halve marathon van de City Pier City-loop. Onder begeleiding van trainers van onze club, onder wie Sandra Kleijn van onze groep. Ben er zelf nog niet uit wat ik ga doen, de CPC van de laatste twintig(?) jaar ligt mij niet zo qua parcours, maar het zal toch wel weer 'de halve' gaan worden.

Verder was iedereen er zo'n beetje, ook Arne die door drukte en dergelijke wat minder heeft getraind maar de draad weer snel zal oppikken.

En deze foto van Paul K. mocht gedeeld worden. Een mooie volle hipsterbaard, dat is alleen weggelegd voor mannen met een sterke baardgroei. Het geeft hem wel wat je noemt 'een markante kop'.

Geen opmerkingen: