donderdag 17 december 2015

Op weg naar de loop die altijd doorgaat...

Meeuwen- en Makrelenloop 2015??!!

Woensdagavond voelden de benen maar ook de rest van het lijf wat strammig aan. Achteraf gezien niet zo verwonderlijk, want naast de bruggenloop van afgelopen zondag en een duurloopje van zeventig minuten dinsdag in het Bieslandse Bos, heb ik woensdagochtend aardig wat krachttraining gedaan. Of het daardoor kwam weet ik niet, maar amper een kwartier nadat de groepstraining was begonnen, kwam ik op de hoek van de Laan van Poot en Dr. van Wely laan ten vol, ik struikelde over een omhoogstekende stoeptegel. Vanwege het mooie weer had ik een korte broek aan dus beide knieën geschaafd. Afgezien van een al snel ontstaand ei op de rechterknie en een bloederige linkerknie, viel de schade mee maar het was voldoende om terug te keren naar de club. Aldaar schaafwond gereinigd, pleister erop en toch nog maar een stukje gelopen op de baan met de groep van Marcel Zandvliet. Zij deden twee series van vijf 'tweehonderdjes', waarvan ik één serie heb meegedaan. Mijn 'eigen' groep werkte ondertussen 'buiten' in de omgeving van de Scheveningse havens, twee series af van 2-4-4-2 minuten.

Alhoewel nu blijkt dat er een spier in het linkerbeen licht verrekt is, ben ik optimistisch gestemd over zaterdag, want dan is de Meeuwen en Makrelenloop. En die gaat altijd door, sterker nog: dat is het mantra van de organisatie.

M&M loop 2009 (foto José Xavier)
Een echt winterloopje, met storm, hagel, ijs en sneeuw. Dat wil zeggen: zulke edities zijn er geweest. Maar het hierboven geschetste scenario lijkt aanstaande zaterdag iets waarschijnlijker te worden.....

2 opmerkingen:

henry zei

Leuk dat ik mezelf en Nico (in 't geel) zo nog eens tegen kom.
Zaterdag inderdaad weer van de partij, top ;-)

Frans van Kampenhout zei

Ook warme herinneringen aan de 2010 editie, terwijl o.a. de Linschotenloop die dag was afgelast... ;-)