woensdag 9 december 2015

Op Lichtjesavond niet alleen Delfts Blauw


Maandag stond er een herstelloopje van ruim een uur op het programma. Via de duinen naar Kijkduin en terug. Dinsdag gewandeld door diezelfde duinen, maar dan langs de zeereep. Niet de meest romantische plek om te wandelen momenteel, want er vinden werkzaamheden plaats. Zo wordt er onder meer een nieuw voetpad aangelegd. Maar ja, beter nu dan in het voorjaar of hoogseizoen.

Wij wilden als onderbreking koffie drinken bij De Haagsche Beek, maar daar aangekomen bleek de uitspanning vol te zitten met ouderen die er even daarvoor door een touringcar waren afgezet. Dus liepen we terug naar de overdekte winkelgalerij aan het Deltaplein. Bij een klein restaurantje, Thee aan Zee, gingen wij naar binnen en bestelden cappuccino met iets erbij. Zowel de cappuccino als de chocoladebrownie met frambozen waren erg smakelijk. Een goede basis voor de terugweg door de duinen.


Later in de middag gingen wij naar Lichtjesavond in Delft. Het is dat ik eerder deze week op facebook zag dat er mensen naar toe gingen, anders had ik het gemist. Menigeen heeft het echter wel meegekregen, want zowel in de trein als in het centrum van Delft was het mega-druk. Ondanks dat was het gezellig in die menigte, de sfeer was alom gemoedelijk. Eigenlijk is Lichtjesavond gewoon een kerstmarkt zoals deze ook elders en vooral in Duitsland jaarlijks plaatsvinden: veel in Dickens-stijl geklede mensen, hier en daar een kerstman of kerstvrouw en vele tientallen kramen waar je kerstspulletjes, proeven van handvaardigheid en versnaperingen kon verkrijgen. Het bijzondere van deze Delftse kerstmarkt was echter dat de grachten en veel gebouwen fraai verlicht waren.


Na een kleine anderhalf uur te hebben rondgekuierd, liepen we met een bekertje glühwein dat we bij een van de vele kramen bij onderstaande lieftallige dames hadden besteld, terug naar het station. Ondanks het zachte weer lieten we ons dit goed smaken.


Geen opmerkingen: