dinsdag 5 april 2016

Lentefeesten!

Maandagavond stond er een 'gewone' duurloop (tempo 1/2) op het programma. Het was mooi weer, niet zo zonnig als afgelopen zondag weliswaar, maar regen is tijdens de training uitgebleven. Sanny leidde de club waarvan de maandag-samenstelling uit veel dames en drie heren (Arie, Freddie en Fred) bestond.

Of het door het minder vaak trainen komt (wat hardlopen betreft want ik wandel genoeg) of door het feit dat ik daags ervoor zeventig minuten 'voor mezelf' heb gelopen, of iets anders, weet ik niet maar alweer ging het niet goed. 'Zware benen' en - misschien daardoor - een gevoel van onzekerheid en lichte tegenzin maakten dat het gewone inlooptempo mij al moeilijk afging, de benen voelden ook niet goed zodat het inspanning kostte om bij te blijven. Dat ging 'm weer niet worden dus haakte ik na pakweg twintig minuten af en ging voor mezelf een rondje lopen.

Wel hadden we na afloop van de training afgesproken bij de familie Korff de Gidts aan de Laan van Poot omdat de vrouw des huizes - groepslid Sandra - gisteren jarig was en dit met haar groep wilde vieren. Wij werden gastvrij onthaald met koffie, thee. heerlijke hazelnoot-slagroomtaart en zelfgebakken citroen-méringue taart. Lekker allemaal en heel gezellig.


Ook in ander opzicht was het feest aan de Laan van Poot, en evenzeer was het daar een drukte van belang. In de vijvers van de voortuinen en in de sloot die de laan scheidt van het sportcomplex, waren de bruine kikkers druk aan het bruiloft vieren.


Op sommige plekken ging het water wild te keer, veroorzaakt door spartelende en in de meeste gevallen op elkaar zittende kikker-stelletjes, en je zag de klonten kikkerdril al drijven.In onze tuin zie je ook wel een paar bruine kikkers, maar zal het feest waarschijnlijk (of vooralsnog) beperkt blijven tot de kleine watersalamanders, waarvan ik al een aantal zag zwemmen en waarbij de mannetjes zich in hun mooie bruiloftspak en met wapperende staart ziet uitsloven voor de soberder gekleurde vrouwtjes.

We kunnen er - en willen er ook - niet omheen: het is lente!

Geen opmerkingen: