dinsdag 19 april 2016

De Cultuurbarbaar 12 jaar!

Dubbel verjaardagsfeest vandaag! Twaalf jaar geleden poste ik mijn eerste bericht op mijn weblog, dat - zo bleek naderhand - een 'blijvertje' zou worden.

En mijn vrouw is jarig, dus het wordt een dag - vooral een avond - met visite. Gelukkig heb ik van tevoren al veel etenswaren klaargemaakt. Het speciale ontbijtje - inclusief bubbels - is overigens al verbrand omdat ik zojuist een ware cross heb gelopen door de zandbak die de Laan van Meerdervoortlaan momenteel is.

Dat zat zo: ik kwam net van het tuincentrum om potgrond te kopen voor planten die ik even daarvoor elders had gekocht. Even later liep ik met een loodzware zak van de Groen van Prinsterenlaan naar de De Savornin Lohmanlaan, stapte in de tram en twee halten verder er weer uit om vervolgens via het met platen beklede noodpad mijn weg huiswaarts te vervolgen. Echter werd ik door een voorman tegengehouden en moest een flink stuk omlopen met mijn 40 liter potgrond. Goede krachtoefening, altijd positief blijven...


Misschien wel leuk om het allereerste bericht hier nogmaals te posten.

Vanaf heden, 19 april 2004, zal ik mijzelf en anderen lastig vallen met mijn wederwaardigheden.
Het begint al goed: mijn wederhelft Hanne is jarig! En niet alleen dat, want over een week zijn wij 25 jaar getrouwd. Een hele prestatie voor beiden, want ik voel mij – en ben – een eeuwig getrouwde vrijgezel. Het is opvallend rustig tot op heden, misschien komt er vanmiddag wat visite. Je begrijpt: ik heb een dagje vrij.

Vrijdag jl. ook trouwens, ik heb toen een lange eenzame wandeling gemaakt vanaf Nijverdal via De Holterberg naar Holten. Er zijn nog plaatsen in ons land waar je twee uur achtereen kunt lopen zonder een mens tegen te komen! Ook geen kip trouwens, hooguit een korhoen. Alhoewel: het is paartijd, maar ik heb geen korhoenders gezien en gehoord. Waarschijnlijk toch te laat op de dag.


Korhaan - foto: Hans Drijer
Ik pik gelijk zaterdag 17 april mee, want toen heb ik een halve marathon in Naaldwijk gelopen. Prachtig weer, ik liep tot 15 kilometer als een zonnetje. Daarna ging de kaars uit…. Toch nog een redelijke tijd (1.44) gelopen. Volgende keer beter!

Grappig is natuurlijk wel dat ik twaalf jaar geleden 1.44 op de halve marathon 'redelijk' vond want ik liep daarvoor nog regelmatig rond en zelfs onder de 1.40. Twaalf jaar later wrijf ik in mijn handen als ik onder de twee uur blijf! Op een wonderlijke manier heeft het iets leuks om de eigen achteruitgang via het digitale 'dagboek' te volgen...

3 opmerkingen:

Marathon Geert zei

Mag ik als verzoeknummer vragen om ook dat verhaal van die oude koffiepot nog eens te posten?
Een onvergetelijk hoogtepunt in blogland was dat!
Dank je ;-)

Tiny zei

Gefeliciteerd met 12-jarige blog maar vooral ook met de verjaardag van je vrouw.

Fred van der Gon Netscher zei

Dank je Tiny! Voor ons geldt zeker het adagium: 'blijven trainen!'