zondag 17 april 2016

Lenteloop volbracht


Hij is dè Sjaak...
Het was een frisse lentedag vandaag, laten we het daarop houden. Wel veel zon, maar nog steeds een koude wind. In ieder geval viel er tijdens de lenteloop geen regen, wat door buienradar overigens wel was voorspeld. Het was voor veel lopers en loopsters geen beletsel om richting Laan van Poot af te reizen voor een pittig loopje over 5 of 10 kilometers.

Op en rond de atletiekbaan, en vooral in het clubhuis bij de inschrijftafels, was het een drukte van belang. Startnummer en veiligheidsspelden opgehaald en op naar de kleedkamers waar men zich verder 'loop-klaar' kon maken.

Er was amper tijd om nog een stukje in te lopen. Tegen elf uur hadden de lopers zich verzameld ter hoogte van de finishboog en de jurytrap. Echter bleek de start ditmaal niet in het midden, maar aan het begin van de baan. Iedereen werd dus even naar achteren gedirigeerd. Na een korte instructieve toespraak van John, eigenaar van Zier Running, werden de lopers 'weggeschoten'.

Op voor de 10 kilometer. Wat mij betreft ging het lopen minder goed dan gehoopt. Vooral in de eerste ronde had ik het moeilijk, er zat weinig pit en ritme in de benen en ook nog een sanitaire stop. In de tweede ronde hoopte ik de schade enigszins beperkt te houden en dat is aardig gelukt: uiteindelijk kwam ik in ruim 54 minuten over de finish.

Foto: Stefan Zandbergen

Wat altijd erg goed geregeld is bij de lopen aan de Laan van Poot is de snelle verwerking van de uitslagen. Amper twee uur na de loop stonden ze al online.

Een ander verslag met meer gegevens over de winnaars staat op Facebook (Lodewijk van Dongen).

Na de loop - eerst douchen en omkleden natuurlijk - was er buiten, terwijl de zon scheen dat het een lieve lust was, de Prijsuitreiking van de lenteloop.

Aansluitend was een loterij op startnummer, waarbij er aardige prijzen te winnen vielen. Alom vrolijkheid nadat er werd omgeroepen dat Anne Vrolijk in de prijzen was gevallen. Komen er twee meisjes aanrennen die allebei deze naam dragen. Het ging echter om een 'kids price' dus die was voor de jongste Anne Vrolijk (dochter van Helmie en Mike en winnares van de Kids Run) bestemd. Maar nadat 'het publiek' luidkeels 'Aaaaaaach!' had geroepen, kon de andere Anne ook nog een mooi t-shirt ophalen.

En sommige oudjes hadden ook nog geluk met hun startnummer. Zo was trainer de heer Oosterlaken 'de Sjaak', en laat ik nou die andere gelukkige geweest zijn! Een mooi wit t-shirt van Zier Running. Ik kan nu welgekleed een mooie - en hopelijk sportieve - zomer door...


Later die middag nog even met z'n tweeën naar het Hyacintenbos bij Ockenburgh gefietst. Weliswaar staan de boshyacinten nog niet allemaal in volle bloei, maar het begint te komen!

Geen opmerkingen: