dinsdag 26 april 2016

Tempolopen na Ockrun


Gisteren (maandag) heb ik een stukje meegetraind met onze trainingsgroep 7. Omdat ik daags ervoor een 10 km had gerend, besloot ik niet helemaal mee te lopen maar mij te beperken tot de warming up. Op het programma stonden 5 maal 6 minuten in 10 km tempo, met drie minuten rust tussen de tempo´s. Ik heb er vier van de vijf ´voor mezelf gedaan. Inclusief het naar-de-club en - inlopen zo'n 70 minuten volbracht. Mooi genoeg voor de maandag.

Nog even een terugblik op de Ockrun, aansluitend op het wandelweekend in Engeland.                            
Zondag 24 april - Terwijl ik na een goede nachtrust genoot van een eenvoudig 'continental breakfast' in de Baristo Bar, meerde onze boot, 'De Hollandia' van de Stena Line in Hoek van Holland aan. Het was toen acht uur in de ochtend. Om tien voor negen zou de trein naar Rotterdam C.S. vertrekken, twintig minuten later de regionale bus via het Westland naar Den Haag. Ik moest bijtijds in Den Haag zijn. Wat was wijsheid? Uiterlijk om 11:00 moest ik op landgoed Ockenburgh zijn om mijn startnummer op te halen, waarna een half uur later de 10 km Ockrun van start zou gaan.

Het ging letterlijk op rolletjes. De keus viel op de sprinter. De conducteur - een pittige dame - adviseerde mij tot het eindpunt (Rotterdam C.S.) mee te rijden, waar de IC naar Den Haag zou vertrekken. Kort en goed: al die treinen gehaald en ook een mooie aansluiting met de tram. Thuisgekomen, snel mijn bagage neergezet, omgekleed en hardlopend naar Ockenburgh gegaan. Meteen een mooie 'inloop' en toch nog ruim op tijd om het startnummer op te halen.

Het was de eerste Ockrun, maar de kans is groot dat er meerdere edities zullen volgen. De loop werd georganiseerd in samenwerking met AV Sparta, Haag Atletiek en de Hardloopwinkel. Daarnaast werkten Scoutingvereniging De Rimboejagers, SV Die Haghe en het Zuid-Hollands Landschap mee aan het mogelijk maken van de loop door hun ruimtes en het landgoed beschikbaar te stellen.

Er waren diverse afstanden: 1,5 kilometer voor de jeugd van 7 tot 16 jaar, 5 km en 10 km.

Toen ik arriveerde, gingen de 5 km lopers juist van start. Zij moesten twee ronden lopen. De 10 km lopers gingen naderhand voor vier ronden over het fraaie landgoed. Het was een mooie loop over een - afgezien van een venijnig 'klimmetje' bij het speeltuintje - niet al te zwaar parcours.


Zelf heb ik met plezier gelopen. Ik begon ontspannen aan de 'race' waardoor een relaxed edoch strak tempo kon worden gehandhaafd, maar naderhand kreeg ik het toch wel warm met mijn jackje aan en trok dat onderweg uit. Uiteindelijk kwam ik in 53'50'' over de finish en daar was ik dik tevreden mee.

Een aantal Haag-leden, en vooral de dames, haalden het ere-podium. Zo werden Ellis Stolwijk en Cynthia Ghijzen resp. tweede en derde dame op de 5 km en Anja Rienstra derde dame op de 10 km. Overige uitslagen staan nog niet online, ik wilde er op wachten voor dit blogbericht maar dan wordt het helemaal zo'n mosterd-na-de-maaltijd verslag...


Aan de finish werden de lopers warm onthaald door Jacob Westerbaen in hoogst eigen persoon, speciaal voor deze gelegenheid gereïncarneerd. Hij was het ook die alle lopers eigenhandig een wel heel bijzondere medaille omhing: een afgezaagde boomschijf met opschrift.


Geen opmerkingen: