woensdag 6 april 2016

Haagse dreven en zeeleven


Midden in de stad, bij Loosduinen, dit pittoreske stukje Nederland 
Een uitgesproken wandeldag. De zon liet zich sporadisch zien. Met bewolking was het zelfs aan de frisse kant, maar dat kwam vooral door de wind.

Eerst wat in de tuin gewerkt. daarna op de fiets naar de Laan van Poot om te zien of de kikkers er nog zaten. Die zaten er. En ze knorden dat het een aard had. Wittebroodsweken voor de amfibieën, in mei komen de groene kikkers pas die zo mooi kunnen kwaken.


Vervolgens naar huis en een lange wandeling gemaakt - via Kijkduin, de Monsterse straat richting De Uithof en De Dreven. Daar gingen we met Chloë koffie drinken bij mijn schoonmoeder. Weer later via een andere weg terug naar huis. Daar troffen we nog een paar aardige stukjes tussen al dat volgebouwde gedoe dat de randstad kenmerkt. Al met al hadden we er zo'n vijftien kilometer op zitten.


Daarna zijn we naar Sealife gegaan, misschien wel leuk voor de kleine. Vanaf huis liepen we naar De Mient en pakten de bus naar het Gevers Deynootplein. Daar was het nog maar een klein stukje lopen, langs het Kurhaus en over de Boulevard. Voor Chloë was het hoogtepunt het voederen van de pinguins. Leuke dieren inderdaad, ze spreken jong en oud aan met hun 'kelner-achtige' uiterlijk.

Geen opmerkingen: