donderdag 28 april 2016

Rustige Koningsdag-viering


Nee, het weer was niet bepaald aanlokkelijk om naar buiten te gaan met Koningsnacht en ook niet tijdens Koningsdag. Maar met een winterjas aan die nog net niet was opgeborgen, viel het te doen.

Over Koningsnach, bij ons in Den Haag omgedoopt tot The Life I Live Festival, kan ik kort zijn: ik heb daar weinig van meegekregen. In amper een uur tijd doorkruiste ik het centrum waar het ondanks het slechte weer redelijk druk was. Op drie plekken stond ik even stil om de verrichtingen van een drietal bands,  Rafts on Rafts (oerpunk, lekker ruige teringherrie gecombineerd met melancholieke soundscapes), Stuff (spannende technofunk uit België) en Bas Paardekooper & band (bluesrock) te bekijken. Stuk voor stuk goede bands (vooral Stuff sprak mij aan), maar ik had domweg geen zin om erg lang te blijven staan en had al helemaal geen trek in bier.

Van die wandeling door Chelmsford afgelopen weekend had ik trouwens nog een kort filmfragment gemaakt van die repetitie in de plaatselijke kathedraal. Een repetitie van de Messiah van Händel, later die avond was de uitvoering. Waarom ik daar in dit verhaal naar verwijs is puur vanwege de zuivere engelenzang van de koorzangers, dat in schril contrast staat met de power en oerklanken van de bands die hierboven zijn vermeld. Voor elck wat wils...


Gisteren, een woensdag die als een zondag aanvoelde, was het Koningsdag (moet nog steeds aan dat woord wennen). Die dag begon voor mij al vroeg met het kopen van twee oranje tompoezen bij bakker Rodenrijs in de Fahrenheitstraat. Ik was de eerste klant. Daarna liep ik terug naar huis, onderweg wipte ik de Jumbo binnen voor croissants. Na het ontbijt jogde ik naar de club om een beetje te fitnessen in het krachthonk, maar daar waren alleen Menno en jeugdtrainer Hans Coolen aanwezig. Degenen die schitterden door afwezigheid waren kennelijk al Koningsdag aan het vieren.

Op woensdagavond was er geen (officiële) looptraining, maar die 'schade' hoop ik vandaag in te halen.

Daarna snel naar huis. Even later zat ik op de fiets om op visite te gaan bij schoonmoeder - waarbij wij onderweg opnieuw tompoezen kochten, ditmaal bij bakkerij Van Kempen in winkelcentrum Leyweg. Dubbele tompoezen waren het, met een beetje chocola en extra room. Na ons bezoek fietsten we terug naar huis. Later op de dag gingen we met de auto van dochter, schoonzoon en kleindochter naar 'De Fred' (Frederik Hendriklaan) voor de Vrijmarkt. Eerst koffie met iets erbij bij Bagels en Beans, vervolgens wat rondgekeken op de kermis waar we vrienden en buren van lang geleden tegenkwamen.


Mijn enige aanschaf op de Vrijmarkt was een boekje dat ik als kind bezat (maar verloren is gegaan) en nu dus (althans de eerste druk) zeker zestig jaar oud moet zijn, 'Kabouterstad'. Een aankoop, puur om nostalgische redenen, maar het was mij die ene euro meer dan waard.

Geen opmerkingen: