dinsdag 18 april 2017

Geen paas-rel, wel duinrell...


Geen sportieve evenementen dit weekend, de verkoudheid heeft er flink ingehakt.

Wel waren wij gistermorgen, op tweede paasdag, klaar voor een fietstochtje richting Clingendael, toen onze dochter belde: of wij zin hadden om naar Duinrell te gaan. Tuurlijk, vooral ook leuk voor kleindochter Chloë en als rechtgeaarde grootouders zeg je daar geen nee tegen.

In december was ik ook in Duinrell, al was dat toen om meer sportieve redenen, namelijk deelname aan de Duinrellcross. Het attractiepark was toen nog niet open. Gisteren wel en - zoals niemand zich zal verbazen - was het op deze tweede paasdag behoorlijk druk. Bij aankomst bleek het parkeerterrein vol en verwezen jongens met hesjes ons naar parkeergelegenheid anderhalve kilometer terug. Dat werd dus een stukje lopen naar de ingang.

Het is ook droog gebleven, er was meer zon dan verwacht als was de wind ijzig koud wat vooral op beschaduwde plekken en tijdens bewolkte momenten goed merkbaar was. Had toch beter mijn winterjack aan kunnen trekken. (Luister ik eens een keer niet naar mijn vrouw, heeft zij weer gelijk ;-)).


Wat ons - naast de hoge toegangsprijs - vooral opviel was dat sommige attracties wel aan een 'update' toe zijn. Dat geldt zeker voor de Play Kwek Show (kikkershow naar voorbeeld van de soundmixshow van Henny Huisman) met oubollige poppen en muziek in jaren tachtig stijl. Maar de allerkleinsten zullen het best leuk hebben gevonden.

Dat gold zeker voor de andere attracties zoals de speeltuin, de trollentrein, de trampolines en de vele locaties waar je iets kunt eten en/of drinken.


's Avonds gingen we uit eten bij café-restaurant Franklin aan De Valkenboslaan. Dat bleek een goede keus, een gezellige tent met een beetje 'bistro-achtige' uitstraling en dito sfeer. Het eten was meer dan prima en er is een ruim assortiment aan drankjes waarvan de prijs weliswaar aan de hoge kant was. De bediening was top, vriendelijk en attent, aardige dames. Niet bij uitstek een restaurant om met kinderen heen te gaan - we moesten zelf een kinderstoeltje meenemen - al was Chloë zeker niet onwelkom. Maar zij is dan ook een rustig en lief kindje, dat scheelt.


Geen opmerkingen: