zondag 23 april 2017

SucZESDE Zier Lenteloop


Het is lente, het is lente, ik voel het aan mijn .... Maar vandaag even niet. Ik heb het dus over mijn benen, want daarin ontbrak de echte pit. Dat had zijn reden. Na een week vol verhuis- en andere perikelen en nauwelijks tot niet (hard)lopen, ging ik vanmorgen onbevangen en met geen andere ambitie dan 'rustâg laupûh' naar de Zier Lenteloop. Evenals vorig jaar, was er een behoorlijke belangstelling voor deze loop, een paar honderd personen. Niet alleen had het merendeel van de lopers zich vooringeschreven, er waren ook veel na-inschrijvers. Lange rijen voor de inschrijftafels dus.

Het was fris lenteweer. Wat heet (nee, het was verre van heet),  toen ik van huis vertrok was het nog ijzig koud. Een jackje tijdens de loop leek dus geen overbodige luxe. Echter klaarde het tegen de tijd dat de 5 en 10 km lopers van start gingen (om 11:00 uur) flink op, dus uiteindelijk ging het jackje uit maar wel de lange broek aangehouden. Dat laatste was ook niet nodig, maar het was mijn keuze op dat moment.

Voordat de 5- en 10 km lopers van start gingen, hielden enkele RaceRunners voor de eerste keer een wedstrijdje (een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen met een handicap kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen).

Daarna was er de Kidsrun over één kilometer, sommige kinderen kunnen erg hard lopen, dat blijkt ook uit de uitslagen.

En dan het 'hoofdnummer' als ik dat zo mag noemen. Ditmaal startte ik in de achterste gelederen en besloot het rustiger-aan te doen dan anders, meer op natuurlijk gevoel dan op snelheid. Dat ging best aardig, in ruim 26 minuten werd het 5 km punt gepasseerd - ik liep steeds vlak achter Ton Gerritsen die een dame aan het 'hazen' was - maar een kilometer verder begon ik het toch zwaar te krijgen. Dat kwam deels door het heuvelachtige parcours, deels door de zon die nu ondubbelzinnig scheen.

Uiteindelijk bereikte ik na ruim 54 minuten de meet, vlak na Ton G., en dat viel mij toch niet tegen, gelet op het ingehouden lopen. Aan de andere kant: ik had niet veel sneller gekund als ik 'anders' had gelopen. Dus tevreden richting douche, daarna omkleden.

Na afloop was er een loterij op startnummer, er werden vooral sportartikelen - shirtjes, sokken, schoenen enz. - verloot. Dit onder grote belangstelling op het volle terras, want inmiddels was het daar goed toeven in de zon.

Daarna was het nog lange tijd gezellig in de kantine. Pas tegen half twee fietste ik met onder anderen Frank en Paul terug naar huis. Allemaal met een tevreden gevoel, weer een mooi en lekker loopje achter de rug!

De uitslagen van deze editie van de Zier Lenteloop staan hier!

En een leuke filmische impressie van deze loop, gemaakt door Gerard Oomen!

Geen opmerkingen: