zaterdag 22 april 2017

Werkzame dagen


Weer bijna een week voorbij waarin amper is getraind, maar wel veel is gebeurd. Maar of deze nu zo 'blogwaardig' zijn.... Toch morgen maar meedoen aan De Lenteloop...

Na het dagje Duinrell op dinsdag volgde een woensdag waarop mijn vrouw jarig was maar dat werd niet echt gevierd. Met zwager en (schoon)zus moesten wij de woning van mijn - naar Drenthe verhuisde - schoonmoeder 'rippen' omdat het schoon en kaal moest worden opgeleverd: alles moest er uit. meubilair, apparatuur, gordijnen, vloerbedekking - ook de vaste - en.... nou ja, alles. Een groot deel van de inboedel werd op donderdagavond op straat 'bij het grootvuil' gezet. Een ander deel verhuisde naar dankbare surinaamse buren, die bijna alles wel konden gebruiken. Vandaag gaan we - met zwager en een van zijn zonen - het laatste deel inladen, dat gaat allemaal mee naar Drenthe.

Deze week heb ik ook een rugzak met daarin een dure fotocamera en mijn portemonnee inclusief alle pasjes laten liggen in de bus. Toen ik daar twintig minuten later achter kwam, heb ik - met dank aan zwager die mij een zetje gaf - onmiddellijk bij het dichtstbijzijnde busstation navraag gedaan, maar helaas was niets gevonden en ook naderhand leverde herhaaldelijk checken bij HTM en online bij gevonden voorwerpen niets op. Shit happens. Dus moest er van alles geregeld worden: giropas blokkeren, ID-kaart aanvragen - snelste mogelijkheid was donderdag bij Stadsdeelkantoor Escamp, ik moest nog snel op en neer op de fiets, had geld bij me maar er kon alléén met pin worden betaald en mijn pasje had ik direct laten blokkeren. Kon wel het pasje van mijn vrouw gebruiken dus moest in allerijl worden opgehaald.

Op woensdagavond zijn we voor de verjaardag van mijn vrouw uit eten gegaan bij Bistro Berg en Dal. Evenals de vorige keren was het er gezellig en goed. Donderdag hebben we - na een dag vol verhuisactiviteiten - bij een toko in de Appelstraat een gevarieerde indische maaltijd gehaald en naderhand tussen de verhuisdozen verorberd. Donderdagochtend trouwens ook nog even hardloopschoenen gekocht voor zwager Wim bij Zier Running, dat is bijna een jaarlijks ritueel aan het worden. Wel leuk, zelf heb ik nog genoeg schoenen maar ben wel weer aan verversing toe. Komt later wel.

Gisteren was een 'vrije vrijdag' waarbij ik 's ochtends toch nog puf genoeg had om naar het krachthonk te gaan. Alleen Wim Hartman was aanwezig, dus we konden het gebruikelijke schema op relaxede wijze afwerken.

Het was trouwens best druk op en rond de atletiekbaan, veel kinderen, in Mondriaan-jacks geklede begeleiders en overal speeltoestellen zoals springkussens. Een en ander hield verband met de zogeheten Koningsspelen. Alle basisscholen van Nederland doen daaraan mee.


Voor de rest nog wat gewandeld en met mijn pocketcam - die heb ik nog - de voortschrijdende bloei van een en ander vastgelegd, zowel in eigen tuin als in de duinen. Want het mag dan fris zijn voor de tijd van het jaar, de natuur lijkt zich daar in onze regio weinig van aan te trekken.


Geen opmerkingen: