zondag 20 mei 2018

DIOS lenteloop en andere geneugten

Het ritme van 'elk weekend een loopje' zit er zó in, dat een keertje overslaan meteen leidt tot een gevoel van: waar zal ik nou eens over schrijven? Thema's en onderwerpen zat, daar niet van, maar ja, de cultuurbarbaar is toch min of meer een hardloopblog.

Wel wat grappige kinderactiviteiten ondernomen, met onze kleindochters en hun mama. Zoals op woensdag het 'Kidsproof' riddertournooi aan de Mient, waar ook schapen van hun dikke winterjas werden ontdaan en er op diverse lokaties bij de kinderboerderij activiteiten waren met onder meer middeleeuwse handvaardigheid en broodbakkunst.


En ook was er op donderdag-oppasdag de gang naar naar Adventuria, waar altijd wel iets te zien en te doen is, ook voor kinderen.


Wel woensdag- en vrijdagochtend een beetje gestoeid in het krachthonk, maar op een rustig level. Vond het wel leuk om de drie mannen die ik begin deze week via 'herinneringen' op FB had gezet  en bijna veertig jaar geleden tijdens een plaatselijke 15 kilometer loop op de plaat zijn gezet, na al die tijd opnieuw te vereeuwigen.

39 jaar geleden....
... en 39 jaar later!

Hier met de nestor van het krachthonk, de 94-jarige(!!!) Menno
 De hele week is er niet gelopen, dus ook niet getraind. Nog steeds de nasleep van de verkoudheid die mij de hele week - overdag en (vooral) 's nachts - plaagde met soms verstikkende, intense kriebelhoest-aanvallen. Had goede hoop om vandaag 5 kilometer te lopen, onderdeel van de DIOS lenteloop, maar vanmorgen voelde ik: toch maar niet doen.

Wel afgesproken met Jan W. om met hem mee te rijden, Jan G en Pierre gingen ook mee. Camera mee, kon ik mij toch nog een beetje verdienstelijk maken als supporter.

Barrevoetse lente-elfjes waren ook van de partij!
Lang verhaal kort: ik heb zowel de lopers van de 5 als de 10 km vereeuwigd. Wegens een instellingsfout - verkeerde knopje verschoven - zijn die van de vijf helaas mislukt, maar van de 10 km staat er wel wat op. Gelukkig was Jeroen Tibbe ook aanwezig, hij zal ongetwijfeld weer schitterende en onovertroffen foto's van de lopers hebben gemaakt.

Het geel-groen van 'Haag' was goed vertegenwoordigd!

Geen opmerkingen: