zondag 6 mei 2018

Warme lentedagen in het teken van De Vrijheid


Mooie voorzomer! Laat ons er nog even van genieten. Menigeen heeft dat de afgelopen dagen met volle teugen gedaan. Strand, bevrijdingsfestivals, trailruns en andere 'outdoor' evenementen, alles was druk bezet.

Op zaterdagochtend vroeg - het schemerde nog - een ochtendwandeling gemaakt via de Bosjes van Pex langs het water van de Machiel Vrijenhoeklaan naar Meer en Bosch, na dat doorkruist te hebben via de Laan van Meerdervoort terug naar huis.


Het Fluitekruid groeit nu welig, altijd een leuk gezicht vind ik.

Over fluitekruid gesproken: onderweg noteerde ik 'voor de grap' vogels die ik onderweg tegenkwam. Dat waren nog best veel soorten! Niet alle vogels heb ik gezien, maar wel gehoord.


Kleine opsomming: kool- en pimpelmees, kauw, kraai en ekster, merel, zanglijster, roodborstje, winterkoning, tjiftjaf, zwartkoptuinfluiter, houtduif. Langs en in het water knobbelzwaan, nijlgans en canadese gans, wilde eend, koet en waterhoen, in de rietkragen karekiet en ook nog een groene specht.


Aan het eind van de middag toch nog even naar het vrijheidsfestival gegaan op het Malieveld. Het was er erg druk. Was er op het moment dat Fab Morvan - van de destijds omstreden groep Milly Vanilli - optrad. Kwam daar ook Ruud en Jolanda tegen.


De volgende ochtend (vanmorgen dus) besloot ik om toch naar Delft te gaan, naar AV'40 voor een loopje. Jan G. kwam mij ophalen, samen liepen we naar het eind van de straat waar Jan W. ons opwachtte. Onderweg naar Delft haalden we ook nog Paul W. op, waarna de auto vol was.

Bij AV'40 kon niet alleen een 5 of 10 km worden gelopen, maar ook de halve marathon. Wij allen gingen voor de kortste afstand. Op Paul na, die 'pakte' toch een (rustig gelopen) tien kilometer.


Het ging best wel aardig vandaag, ik liep de 5083 meter in iets meer dan 28 minuten. Voor mijn gevoel ging het sneller, maar goed. Na de loop nog lekker wat 'gechilled' voor het clubhuis van AV'40. Met onder anderen Mulay, Mattijs, Karin, Hizkia, Michel en Jan.

Weer thuis, toch nog even naar het strand. Heel even gaf een zeewindje wat verkoeling, maar later werd het toch bloedwarm. Zowaar even in slaap gevallen. Relaxed!

Geen opmerkingen: