donderdag 31 mei 2018

Duin-strand training

Het is toch alweer een paar weken geleden dat ik voor het laatst met de groep meetrainde. Voor die tijd was er bijna altijd wel 'iets' waardoor ik voortijdig moest afhaken. Of kostte het teveel moeite om de groep bij te houden, of er waren buikklachten of andere, min of meer onbestemde, ongemakken. Op zeker moment maakt dat onzeker en dan ga je meer voor jezelf trainen. Alleen denk ik toch dat het voor de kwaliteit van de trainingen beter is om dat 'en groupe'  te doen.


Gisteravond besloot ik om weer eens mee te hobbelen. Dit na een dag waarop relatief veel is gefietst en ik even aan het strand heb gesnuffeld. Echter was ik door een plotseling opkomende kille 'zeevlam' al snel vertrokken, temeer omdat ik van huis was gegaan met een enkel dun t-shirtje aan, het was immers warm met zon en een hoge buitentemperatuur (ca. 25 graden). Geen rekening gehouden met een zo abrupte temperatuur-terugval van minstens tien graden.

Terug naar de woensdagavond-training: de groep was niet overweldigend groot, ca. negen personen. Maar de training was top, er stond een zogeheten fartlek op het programma.

De training onder leiding van Arie Don was afwisselend, zowel wat de tempo's als het parcours betreft. We liepen achtereenvolgens via de Laan van Poot naar de opgang de duinen in bij de Fuutlaan, en via de duinen - na wat rek- en strekoefeningen op het veldje - naar Duindorp. Daar een stukje naar rechts, de Nieboerweg oversteken en de Bosjes van Poot in. Daar deden we een paar versnellingen, en ook liepen we een stuk voluit (d.w.z. 'in eigen tempo') over diverse duinpaden met een paar stevige klimmetjes er in. Terug op straat, liepen we via de Hourtustweg en langs het Zuiderstrandtheater naar het Havenhoofd. Ook daar deden we een langere versnelling/tempoloop vanaf het toegangshek tot de lichtmast aan het eind, daar omheen en weer terug.


Daarna gingen we via de basaltblokken bij het havenhoofd het strand op en deden we nog een strandloopje tot aan De Kwartel. So far, so good. Op het strand wraakte mijn gebrek aan 'duur' zich: het kostte mij net iets teveel moeite om de groep bij te houden. 

Weer boven en na een korte 'pomp-pauze' besloot ik om samen met de andere Fred van het gezelschap, Freddy Frauenfelder, op eigen houtje terug te lopen naar de club. Dat ging lekker via de mooie duinen van het Westduinpark. Eenmaal op de Laan van Poot, nog een klein stukje 'uitgelopen' met de jongens van groep 1 die langszij kwamen. Maar wat voor hun ontspannen uitlopen is, is voor mij uiteraard een snelle duurloop dus na een paar honderd meter vond ik het welletjes.

Kon in ieder geval terugkijken op een alleszins geslaagde training!

Geen opmerkingen: