zaterdag 9 juni 2018

Chiploos bikkelen in Terheijde

Het was erg gezellig, gisteravond in Terheijde. Daar vond de jaarlijkse 'omloop' plaats, een hardloopwedstrijd annex prestatieloop over diverse afstanden: 600 en 1300 meter (voor de jeugd) en 5 en 10 kilometer. Ongeacht de afstand wel een van de zwaarste loopjes in de regio, omdat het parcours grotendeels over het strand voerde, en gisteren was het zand - behoudens een smalle strook vlak bij de zeelijn - mul in de overtreffende trap. Moet er wel bij vermelden dat ik daar nog (veel) meer moeite mee had dan mijn concullega-lopers. Maar goed, nu loop ik op het verhaal vooruit (had ik beter gisteren kunnen doen ;-))...

Aan het eind van de middag ging ik met het openbaar vervoer (bus + bus) naar Monster/Terheijde, wat wonderwel en vlotjes ging. Daar eerst gezocht naar clubhuis 'Het Vrondel' in Terheijde om mij - zoals menig andere loper - na in te schrijven. De keus was van tevoren gemaakt: vijf kilometer. Samen met Pierre liepen we vervolgens naar het huis van onze trainer Arie, die 'zijn' lopers had uitgenodigd om voor en na de loop bij hem en zijn vrouw iets te drinken, wat na te praten en eventueel te douchen. Van welk aanbod dankbaar gebruik is gemaakt.

Zo rond zes uur liepen we met het hele groepje, althans degenen die mee zouden doen, richting start. Daar was de jeugdloop nog in volle gang. Nog wat ingelopen en oefeningen gedaan, daarna naar de start, de 5 km. begon om 19:30 uur. De eerste meters kon ik een vloek niet onderdrukken, maar die boosheid was tegen mijzelf gericht. Sufkut! Had ik die middag zowat het hele huis doorzocht op zoek naar mijn SAW-chip (waarvan ik er minimaal twee bezit) maar niets gevonden. Nou ja, dan maar weer eentje aanschaffen. Zo gezegd zo gedaan. Maar bij Arie en na het omkleden bleek dat ik vergeten was de chip aan mijn schoen te bevestigen. Dat merkte ik bij de start. Dus wel meer inschrijfgeld betaald, toch niet in de uitslagen. Eigen schuld dikke bult. De gedachte om uit te stappen kwam slechts een fractie van een seconde op, maar ik was al met gezwinde pas van start gegaan dus doorgaan maar!


Tja, die gezwinde pas: ik durf te beweren dat daar de eerste anderhalve kilometer wel sprake van was. Voor mijn - letterlijke - afgang naar het strand stond groep 5 loper Hans Uytenhout daar die mij op de foto zette. Toch nog een blijk van bewijs dat ik heb meegehobbeld!

Maar eenmaal op het strand kwam daar - ondanks de rugwind - snel een einde aan. Ik liep constant door het mulste zand dat je je maar kunt voorstellen, achter de andere lopers en loopsters aan. Weliswaar was een smalle reep vlak aan zee iets harder, achteraf zou het slimmer geweest zijn om daar te gaan lopen, maar dan moest je toch nog een stukje naar rechts waardoor de 'voorwaartse lijn' onderbroken werd. Dus toch maar doorbikkelen, struikelend en voortdurend wegzakkend in het zachte hobbelige zand. Op een gegeven moment zat ik er helemaal doorheen, het voelde alsof ik met de laatste kilometers van een marathon bezig was. Ik ben ook door menigeen ingehaald. Maar goed, uiteindelijk was daar weer de opgang van strand naar duin, alwaar het nog maar 250 meter lopen was naar de finish. Kon daar die laatste 200 meter toch nog wel een versnelling uit persen. Geen uitslag dus, maar ik zal 32 minuten 'laag' hebben gelopen.


De uitslagen staan hier! Ook van de 10 kilometer, waaraan veel clubgenoten deelnamen

Na afloop nog gezellig nagepraat in Huize Don, waar onze gastheer en gastvrouw ons tracteerden op lekkere hapjes - ook stokbrood met kazen zoals brie - en drankjes. Al met al was het toch weer een topavond in Terheijde!

Geen opmerkingen: