zondag 17 juni 2018

Voorburgse Molen wiekte spartaans

En dus moest het er maar eens van komen. Na een paar dagen sportieve verrichtingen van medelopers te hebben gadegeslagen en zelfs vastgelegd, ging ik vanmorgen met Jan G. richting Voorburg om mee te doen aan de Molenloop. Aanvankelijk was het plan om de 10 kilometer te doen - wat achteraf gezien best had gekund - maar ik koos toch voor de 5 kilometer.

Molenwiekend...
Evenals Jan was ik een 'na-inschrijver'. Twaalf euro inschrijfgeld voor zowel de 5 als de 10 kilometer. Toch nog vrij pittig voor een prestatieloop zonder (leeftijds)categorie-indeling, maar ja, het is wel een leuke loop en een mooi parcours. Maar nu wilde het geval dat ik net niet genoeg contant geld bij me had, en er kon niet worden gepind. Gelukkig was Mulay zo aardig om een vijfje voor te schieten.

Met diezelfde Mulay en 'zijn' team, een aantal sterke snelle Sparta-lopers, deden wij de warming up. Wat best wel mooi opgebouwd was, met eerst tien minuten heel langzaam inlopen, daarna oefeningen en tenslotte korte versnellinkjes. Een deel ging voor de tien, een ander deel voor de vijf.

Wie er ook was: Bas van Binnendijk, twee dagen terug nog actief tijdens de Beach Run. Hij maakte onder meer bovenstaande foto.

Om 10.00 uur was de start van de 10 kilometer, 10 minuten later de 5 kilometer. Ditmaal startte ik helemaal achteraan. Na het startschot probeerde ik puur op 'ontspanning' te lopen, op eigen tempo. Dat is niet zo snel, maar niettemin ging best lekker. En zo ben ik blijven lopen tot aan het eind. Nou ja, niet helemaal, amper 400 meter voor de finish zag Mulay tot zijn verbazing dat ik een - heel klein - stukje ging wandelen op het moment dat ik over een hobbelig wildbegroeid stukje grond vlak bij de ingang liep.

Maar de laatste 150 meter op de baan kon ik nog wat aanzetten, wat uiteindelijk resulteerde in een tijd van 27'29''. Daar ben ik best tevreden mee, ook omdat de afstand iets langer was (5100 meter resp. 10200 meter).

Trainer, wellness en fitness-professional Mulay en Mattijs, een van de snelle Spartanen, tijdens de 'nazit'
Na de loop waren er nog jeugdlopen. Ik heb dat zelf niet kunnen volgen maar ook daar is knap gepresteerd.
De uitslagen van de Molenloop staan inmiddels online!

Helmie: het viel niet mee zo kort na de Beach Run...
Na afloop weer even gezellig 'na-gezeten' in de kantine van het bijzondere Sparta-clubhuis-op-een heuveltje. Waarbij Mulay wederom de rol van barmhartige samaritaan op zich nam. Ik sta meestal nogal 'stram' op wat ikzelf wijt aan 'versleten knieën'. Dit ondanks het feit dat ik daar vandaag tijdens het lopen hoegenaamd geen last van had, ondanks het vele doorfietsen van gisteren. De vaardige handen van Mulay leidden al snel naar de oorzaak: verstijfde spieren in het onderbeen, veroorzaakt door 'verkeerd lopen'. Een lichte vorm van 'shin splint'. Kreeg zowaar een gratis massagebeurt van het linkerbeen...

Geen opmerkingen: