donderdag 14 juni 2018

Zandhapdagen

De woensdagavondtraining kan, evenals die van maandag, stevig worden genoemd. Woensdag werd er stevig doorgelopen, grotendeels in het Westduingebied. Het hart van de training bestond uit 5 x 1200 meter 'in 10km tempo' met tussendoor telkens vijf minuten herstel. Dat werd dus in de praktijk vijf keer zes minuten bikkelen. Drie van de vijf keer kon ik aardig meekomen, met (gast- of nieuw?) groepslid Paul van Oijen ruim op kop, op zo'n veertig meter afstand gevolgd door Arie en daarna kwam ik. De - eerlijk gezegd veel snellere - dames (o.a. Pascale, Ana, Cynthia, Ellen en Sylvana) hielden zich in deze avond. Echter moest ik de laatste keer halverwege afhaken, ik trok het niet meer. Toch wel tevreden.

Beachrun 2017 (met en van Ton Methorst)
Stevige trainingen, goed voor de vorm en de 'ausdauer' maar dat mag ook wel: in deze periode vallen de zogeheten zandhapdagen. Dat wil zeggen: er vinden tal van evenementen plaats waarbij deelnemers de confrontatie met het zand aangaan. Eentje hebben we al achter de rug: de Omloop Terheijde, waarbij schrijver dezes behoorlijk moest afzien in het mulle zand maar club- en leeftijdgenoot Wim Kramer eerste 70-plusser werd op de 10 km. Mooie prestatie!

In het weekend nog meer zand: The Beach Challenge in Kijkduin. Vrijdagavond is er de Beachrun over 5 of 10 kilometer, ook erg pittig, en zaterdag de Cross triathlon in diverse categorieën. Daaraan doen uit mijn directe omgeving in ieder geval Berry Verkijk, Ton Methorst en Karin Day mee.

Of ik zelf meedoe (aan de Beachrun) valt ernstig te betwijfelen omdat ik zondag aan de Molenloop wil deelnemen.

Het programma staat hier.

Maar zaterdag is ook de 6- en 9 uurs estafette of solorun aan de Laan van Poot waaraan maar liefst 35 teams deelnemen. Welhaast een loop-klassieker, in ieder geval een goede en mooie traditie en altijd goed georganiseerd. Toch wordt dit het laatste jaar dat het evenement (tot enkele jaren terug nog de 12-uurs estafette geheten) plaatsvindt, tenzij er een wonder gebeurt.

Een heel oude 12-uurs....
En nee, hoewel altijd een trouw deelnemer aan dit 'camping-achtige' evenement, zat het er dit jaar niet in voor mij, de 'focus', fysieke gedrevenheid en vooral (relatieve) snelheid ontbrak ten enenmale. Uiteraard ga ik wel even kijken als het lukt want zaterdag wordt een drukke dag vol sociale en familiale verplichtingen. Uiteraard alle deelnemers veel plezier en succes gewenst!

Bijzondere vermelding verdient Sonja van Breukelen, die als (enige vrouwelijke) solist maar liefst 9 uur achter elkaar wil gaan (hard)lopen. Geweldig!

En om dit zandige item in stijl af te sluiten, hierbij enkele foto's van de zandsculpturen die op het Lange Voorhout tentoongesteld staan. Wij waren er vanmiddag in het kader van 'oppasdag' maar niet al te lang want de regen kwam opeens met bakken uit de hemel zetten en daar waren we bepaald niet op gekleed!






Geen opmerkingen: