dinsdag 12 juni 2018

Tempo-drieluik op de maandagavond

Afgaand op de geluiden in het nestkastje dat bij de buren - maar boven onze schutting, dus toch een beetje trots - hangt, zal pa koolmees zich straks als vlieg-trainer moeten opwerpen. Hopelijk blijven de kleintjes uit de klauwen van katten of de snavels van eksters....

Meteen een bruggetje naar de maandagavond-training geslagen...

Dat was wat je noemt een mooie training! En dat in meerdere opzichten. Allereerst zat het weer mee: zonnig maar niet te warm. Dan de route die wij liepen, of zo u wilt 'het parcours'.

Eerst de warming up, daarna de oefeningen en de loopscholing, dat deden we in de villawijk langs de Machiel Vrijenhoeklaan.

Via een ommetje liepen wij - elf mensen van groep 7 - naar Meer en Bos, waar de kern van het programma voor deze avond werd aangevangen. Dat kwam neer op 400m-600m-200m in 5 km tempo, en dat drie keer. Met ca. 90 seconden herstel tussen de tempo's en vijf minuten tussen de series.

Omdat het onderweg altijd wat lastig is om de precieze afstanden te lopen, werden de eerste twee series de tempo's in resp. 2, 3 en 1 minuten gelopen.

De eerste serie ging in zijn geheel door Meer en Bosch, wel op de vlakke verharde paden. Meteen tekende zich een soort van 'loop-hiërarchie' af. De kop werd gevormd door Ton, Berry en Alex, daarna kwamen 'Franse' Alexander en Pascale, Alice,  Ana, ik-zei-de-gek, Arie, Sanny (die het afgelopen weekend maar liefst twee zware hardloopwedstrijden en een pittige fietstocht had volbracht)  en Sylvana. Jan liep ook mee maar hield zich bij de tempo's rustig. Waarbij meteen aangetekend moet worden dat dan eens de een, dan weer de ander meer 'van voren' liep al haast ik mij te zeggen dat het daar (uiteraard) niet om gaat bij een training.

cooling down na mooie tempo-training

De tweede serie werd op weg terug naar de Laan van Poot uitgevoerd. De laatste serie ging, zoals door trainer-van-de-dag Odette al was aangekondigd, over de baan. Daar gaf Odette een richtlijn op voor een ieder hoe snel je nu de 400, 600 en 200 meter 'mocht' lopen, uitgaande van jouw 5km tijd (variërend van 21 minuten tot 28 minuten).  Zelf liep ik in het kielzog van Alice waarbij de eerste 400 meters in 1'55'' gingen, de rest heb ik niet zo op gelet maar het tempo bleef redelijk constant.


De training werd afgesloten op het grasveld met een aantal rek- en grondoefeningen voor o.a. de buikspieren. Dat ging prima. Daarna douchen en even een 'theetje' drinken alvorens huiswaarts te keren (was met de benenwagen gekomen en dus ook met hetzelfde vervoermiddel terug).

Geen opmerkingen: