zaterdag 16 juni 2018

Geen lopeloos weekend...

Op recreatief hardloopgebied wordt dit weekend een van de drukste van het jaar. Althans in Den Haag en directe omgeving. Zoals eerder vermeld, vindt de Beach Challenge in Kijkduin plaats (met gisteren de Beach Run en vandaag de triathlon), eveneens vandaag de 6- en 9 uurs estafette aan de Laan van Poot en dan is er morgen nog de Molenloop in Voorburg en de Bubbelrun in Het Zuiderpark. En oh ja, Vlaggetjesdag, maar dat heeft weinig met hardlopen te maken.
Gisterochtend een deel (5x) van 'de tweehonderdjes' met de groep 'van' Maarten meegelopen en aansluitend nog het krachthonk in met onder anderen Chris, Pieter, Arie en Pierre. Na afloop was er  appeltaart omdat de dochter van één van ons (Chris) was geslaagd voor haar schoolexamen.

De overige lopers hadden inmiddels de serie van 10 x 200 m. (variërend van ca. 39 tot 57 seconden) volgemaakt, met dien verstande dat de laatste 200 meters opeens 400 werden, waarbij het uiteraard de bedoeling was om het tempo vast te houden. Blijkens de foto hadden de meesten daar niet veel moeite mee.


's Avonds na de maaltijd - vrijdag visdag, het werd Dorade - naar Kijkduin gefietst om naar de Beach Run te kijken. Uiteindelijk toch maar besloten om niet mee te doen, zondag ga ik wel 5 of 10km lopen in Voorburg.

Een serie foto's van alle 5 km lopers kon ik mooi 'schieten' op de plek waar clubgenoot en parcourswachter Ilja stond, dat was ongeveer bij het 1km punt in de duinen. Ook later stond ik bij haar op het moment dat de 10km lopers voorbij kwamen.


Toen de 5km nog aan de gang was ging ik nog even op de fiets naar het strand, waar mijn weg zich kruiste met die van Jeroen Tibbe die linksaf sloeg om daar foto's te maken en ik 'schoot' bij de kustlijn nog een paar van de 5 km lopers in hun laatste 500 meters. Zag toen dat maar liefst drie Haag-dames tevens de snelsten waren onder wie respectievelijk Naomi, Annemiek (wordt steeds sneller) en Cynthia.

Ook bij de 10 km was het een dame die als eerste op het podium mocht staan (iets wat de afgelopen tien jaren ontelbare keren het geval was), Helmie Ramakers.

Dit is de link naar het album (5 km Beach Run 2018)

En dit is de link naar het album van de 10km lopers!


Geen opmerkingen: