zondag 17 juni 2018

Van hot naar her, van sport naar kunst


Gisteren (zaterdag) meer gefietst dan gelopen, van hot naar her. Na het ontbijt eerst naar de Laan van Poot, waar ik net op tijd was om de deelnemers aan de 9-uurs estafette te zien starten. Dat was om 09.00 uur. Meteen maar wat foto's gemaakt. Hierboven staan er vier van prominente clubleden, de rest zie je na het aanklikken van de link.

Helaas kon ik dit kunstje niet herhalen bij de 6-uurs estafette die drie uur later van start ging want toen riepen andere verplichtingen. Hopelijk waren er genoeg fotografen aanwezig om de verrichtingen van de - vele, want er waren ca. 30 groepen - deelnemers op dit onderdeel vast te leggen.


Zelf ben ik direct daarna naar de scheveningse haven gefietst waar Vlaggetjesdag werd opgestart. Ook daar bleef ik niet lang, maar trof nog net een groepje 'Haagse Ambassadeurs' met  Marjolein, een goede sportvriendin: vandaag was zij een van de gastvrouwen/gidsen om het publiek wegwijs te maken.

Weer snel op de pedalen en naar kunstenaar Sjerd Teule, die 55 jaar is geworden en dat vierde in het atelier aan de Noordwal waar hij met andere kunstenaars werkzaam is. Zowel Sjerd, zijn zus Olga en zijn ouders zijn/waren talentvolle atleten en jarenlang prominent lid van onze vereniging. En ook nog eens creatief op kunstzinnig gebied. Moeder poseerde trots bij de door haar gecreeerde sieraden, vader bij schilderijen die als basis dienden voor een SF-achtig boek, en Olga had een prachtig boek gemaakt over leven en werk van haar broer Sjerd.


Ook hier was het bezoek van korte duur, want wij moesten 'oppassen' dus eerst naar huis, de foto's die ik 's ochtends had gemaakt ingeladen en wederom in de pedalen, richting Madestein. Die middag verliep op zich rustig, wel af en toe met baby (jongste kleindochter) op schoot.

's Avonds de dag afgesloten bij De Haagse Beek - vanwege het dagprogramma kwam ik niet toe aan boodschappen doen en koken - waar het erg druk was, maar het eten (wat mij betreft) okee was en de slibtongetjes zelfs prima.

Maar het weekend is nog niet afgelopen, en vandaag zal ik wel het een en ander meekrijgen in het kader van Vaderdag...

Geen opmerkingen: