donderdag 27 september 2018

Blijven trainen!

Het was nogal druk in het krachthonk woensdagochtend, maar er is lekker getraind. En 's avonds opnieuw aan de bak.

De woensdagavond is voor menig HAAG-lid een belangrijke trainingsavond. Er is dan altijd een groot aantal loopgroepen, rond deze tijd aangevuld met mensen die voor de Laan van Meerdervoortloop trainen.

Foto van 'vroegâh' (1973) met onder anderen Peter Puite (derde van links)
Er is ook een trainingsschema dat voor elke loopgroep geldt. Niet elk individueel lid houdt zich daar exact aan omdat er met 1500 leden altijd iets is van: 'Zoveel zielen, zoveel zinnen'. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen doelstellingen, van louter een beetje bewegen tot en met trainen voor een marathon, trailrun of specifieke (weg)wedstrijd.

Hoe dan ook is het zinvol zoveel mogelijk het schema als leidraad te gebruiken resp. in te passen in het eigen (individuele) schema. Tenminste, als je een individuele loper bent die weinig tot nooit met een groep meetraint. Het spreekt vanzelf dat groepstrainers wel dat schema volgen, waarbij sommige daar ook 'eigen dingen' aan toevoegen.

45 jaar later: Coopertest, 5 september 2018 (foto Ralph Smits)
Zo was er gisteren een snelheidstraining, de kern van het programma bestond uit twee series van 5 x 400 meter op de baan (10 km wedstrijdtempo), met 90 seconden herstel tussen de tempo's en vijf minuten herstel tussen beide series. Sandra leidde een bijzonder roedeltje dat bestond uit acht dames (waaronder snelle Cynthia) en slechts één oudere bok, al is die wel gewend om in een matriarchaat te leven...

Na het voorbereidende inlopen, de oefeningen en afsluitende korte versnellingen 'buiten' het sportpark keerden wij terug naar de baan waar het programma werd afgewerkt. Het ging goed (Karin, Veronique en ik liepen steeds zo om en nabij de 1'55'', alleen Cynthia liep een stuk sneller).
Al met al heb ik slechts aan zeven van de tien vierhonderdjes serieus meegedaan. Dit omdat er vrijdagochtend weer wat tempo's gelopen moeten worden (over 200 meter) en zaterdag is de Rijk Zwaanloop.

Na afloop wat 'planken' en andere grondoefeningen op het gras in het middengedeelte waar ook tehnische nummers zoals speerwerpen, ver- en hoogspringen en discus werpen kunnen worden beoefend. Al met al zijn we toch zo'n anderhalf uur in de weer geweest.

Geen opmerkingen: