vrijdag 14 september 2018

Varia van deze week


Het is alweer een paar dagen geleden dat ik een bericht plaatste. Een van de redenen is dat er iets minder is getraind. Ik weet wel, er zijn genoeg andere dingen om over te schrijven maar of iedereen daar nou op zit te wachten...

Zo ben ik altijd veel bezig met actualiteiten, volg het nieuws, talkhows en de sociale media - van links tot rechts - er is hoe dan ook veel reuring over van alles in de maatschappij. Om over natuurrampen maar te zwijgen. Zou er hele beschouwingen over kunnen schrijven, maar politiek laat ik op mijn blog achterwege.

Maar goed, nu toch iets van een update.

Vanmorgen (vrijdag 14/9 dus) is er weer gezellig getraind met de steeds meer uitdijende groep 'van' Maarten de Niet. Het werden weer de vertrouwde 'tweehonderdjes' op de baan.



Maar eerst een terugblik op de afgelopen week. Zo was er de maandagavond-training: na een zeer moeizame - en voortijdig afgebroken - training met onze groep (stram, pijnlijke knieën en zware benen) heb ik de training toch zo goed en kwaad als het ging 'solo' afgemaakt met op het laatst wat versnellingen op het grasveld achter het clubhuis.

Op dinsdag rustdag - nou ja, dat is relatief, het was 'oppasdag' met véél wandelen en fietsen - en op woensdag 's ochtends krachthonk en 's avonds thuisgebleven. Zelfs de polsspiertraining 's avonds (biertje(s) drinken bij de club) zat er niet in.


Wel had ik op die woensdag een tweede oppasdag: 's middags ging ik met kleindochter Chloë naar Het Filmhuis. Het werd de voorpremière van 'Dikkertje Dap' over het jongetje dat vriendschap heeft gesloten met een giraffe. Leuke film, maar iets meer vaart had naar mijn smaak geen kwaad gekund.

Donderdagochtend heb ik het trainingsverzuim op woensdag goedgemaakt door zelf een uurtje te gaan hardlopen naar en door de duinen, richting Kijkduin, Meer en Bosch en over de Laan van Meerdervoort terug naar huis.


En vrijdag dus deels de tweehonderdjes, deels de tweede keer krachthonk. Het was gezellig druk, ook na afloop in de kantine. Best een leuke groep zo bij elkaar en uiterst gevarieerd van samenstelling, mannen en (vooral) vrouwen, in leeftijd variërend van 19 tot 70 jaar. Uiteraard was er eerst de warming up en het inlopen op het veldje bij Hellas.

De tweehonderdjes zelf gingen zo tussen de 48 en 51 seconden (wat mij betreft) maar de snelste - dame - van vandaag (Febe) haalde wel 34 seconden.

Ik deed - wederom - aan vijf van de tien tweehonderdjes mee, dit ook met het oog op de 1 van de 4, zondag bij The Hague Road Runners. Het wordt een 10 km loop, dat zal nog niet zo vlot gaan denk ik want die afstand zit niet ècht in de benen. Maar meedoen is sowieso leuk.

Het was trouwens prima loopweer deze vrijdagochtend. De komende dagen worden ook warmer. Dat werkt ook mee om bezoekers naar onze vlinderstruik te trekken. Deze distelvlinder spotte ik vandaag.


En toch nog iets over Monumentendag: op zondag wilde ik eerst naar het (voormalige) gebouw van de Amerikaanse Ambassade aan de Lange Voorhout, maar daar stond zo'n ongelofelijk lange rij, ben er snel weggegaan en met de tram naar Delft gereisd waar ik het gebouw van Gist Brocades bezocht.


Dat was nog best aardig, een markant gebouw met een mooie hal en een interessante geschiedenis. Een gids die tevens een boek heeft geschreven over het leven van de oprichters, wist veel over een en ander te vertellen.

3 opmerkingen:

Marc zei

Ah, Jan van der Mast was dat. Die weet alles van de Van Marken's inderdaad. De biografie van Jacques moet nog uitkomen. En over Agneta is een paar jaar geleden een roman van zijn hand verschenen, zeer lezenswaardig.

Fred van der Gon Netscher zei

Klopt Marc, ik heb de naam van Jan van der Mast (nog) niet toegevoegd, maar hij was het die bijzonderheden over de familie vertelde, het sociale karakter van de oprichter wat onder meer tot uitdrukking kwam door het (laten) bouwen van arbeiderswoningen en zijn minnares die hem vijf kinderen schonk. En nog veel meer uiteraard. Bedankt voor de aanvulling!

Marc zei

Ik heb jarenlang in de harmonie van Delft gespeeld, opgericht door Van Marken in 1883, en nog steeds een mooie grote club.