zaterdag 29 september 2018

Nazomerse Rijkzwaanloop

Berry, Sanny, Ton, Fred en Hizkia: 'We hebben er zin an!'
Vandaag was in 's-Gravenzande de Rijkzwaanloop, een van de lopen in de regio die deel uitmaken van het Agium Circuit. Wie aan minstens vijf van de tien lopen heeft meegedaan wordt in het klassement opgenomen. Het was ook een beetje de doelstelling van Groep 7 - waarvan een deel op bovenstaande foto is vereeuwigd - om minstens vijf keer binnen dat circuit een 5 kilometer te lopen en zodoende in het klassement opgenomen te worden.

Het is een beetje 'The Story of My Life' dat je mijn naam zelden of nooit in zo'n overzicht tegenkomt. Reden: het niet bereiken van het vereiste aantal loopjes. Met de loop van vandaag had het misschien gelukt, ware het niet dat ik bij de DIOS Lenteloop - dom, dom - in de haast vergeten was de chip aan mijn schoen te bevestigen en daar pas achter kwam toen ik gestart was. Jammer maar helaas, zo'n ramp is het uiteindelijk niet. Vandaag toch maar weer gekozen voor de 5 km hoewel ik tot dusver hier altijd de 10 EM liep.

Een groepje Haag-vrienden werden vlak voor de start vereeuwigd via de telefoon van Annemiek van der Meer. Iedereen zag er toen nog uitgerust uit.


Na de snelheidstrainingen van woensdag en vrijdag daarna het stevige fietsen op De Hoge Veluwe voelden de benen niet bepaald uitgerust aan, maar ik ging toch voortvarend van start. Net als vorige week bij Bertus, maar nu ging het minder vanzelfsprekend, bovendien zorgde een stralende herfstzon voor onverwachte warmte. Daardoor werd het, ondanks dat vijf kilometer een kippeneindje is, best een zwaar loopje.

Ongeveer rond het twee kilometerpunt passeerde Ton mij en tegen mijn verwachting in was ik niet in staat bij hem te blijven. Weer even later kwam Jan Rensen voorbij en ook Sanny, maar later haalde ik haar weer in.

Wat de eindtijden zijn weten we nog niet precies, de uitslagen stonden bij schrijven nog niet online. Daarom kan ik ook weinig zeggen over hoe onze groepsgenoten en overige loopvrienden op de 10EM hebben gepresteerd.

Mijn brutotijd was 27'07'', maar daar gaat vermoedelijk nog iets af. Ton van der Pol kwam uit op een tijd ruim onder de 26 minuten! Geweldig, temeer omdat het gerucht ging dat de vijf kilometer mogelijk iets langer was omdat ook de snelste boys and girls (van AV Sparta) een 'mindere' tijd hadden gelopen dan de vorige keer bij Bertus.

Na de loop en het douchen keerde ik met Ton - met wie ik ook ben meegereden en ook mee terug kon - terug naar het Marktplein, dat het centrum was van loopactiviteiten. Gezellig met veel kraampjes en welgevulde terrassen. Een charmante jongedame bood ons een katoenen tasje aan met inhoud - veel foldermateriaal over fitness, wellness, yoga enz. -  waar we ook ons aandenken aan de loop (...) in kwijt konden. Vervolgens vroeg zij ons vetpercentage te meten, dat bleek bij ons beiden prima de luxe te zijn. En daar zat ook nog het vet van de vaseline bij die wij voor de start op tepels en wenkbrauwen hadden aangebracht!

Omdat het al vrij laat was hebben Ton en ik niet op de prijsuitreiking gewacht en zijn naar huis teruggekeerd. Het was weer een mooie (loop)dag!

Geen opmerkingen: