zaterdag 28 september 2024

Matineus zuiderparkloopje, Haagse Harry en De Boetzelaer

Een gevarieerde dag, deze zaterdag. Anders dan het puur slechte weer van vrijdag, bleef het overwegend droog. Aan de temperatuur was wel te merken dat het nu volop herfst is.

Ik had geen 'loopplannen' voor dit weekend maar hee, er is altijd nog de Zuiderparkloop waaraan ik enkele malen heb deelgenomen. Een leuke loop waaraan iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen. Het is een sterk sociaal gebeuren, veel lopers en loopsters kennen elkaar.

Het is trouwens ook nog eens een gratis loop, maar je moet je wel even inschrijven op de site en een speciale persoonlijke code downloaden, die je vervolgens kunt uitprinten op een kaartje. Dan wordt je tijd aan de finish geregistreerd en kom je ook in de uitslagen, die vrijwel direct na de loop beschikbaar en online komen.

Gratis loop, maar het wordt wel zeer op prijs gesteld - en aangemoedigd - als je jezelf een keer of meerdere keren als vijwilliger voor hand- en spandiensten aanmeld.

Het is wel een 'vroegertje', om negen uur is de start dus je moet er vroeg voor uit de veren.


Kort en goed: naar het Zuiderpark gefietst, sporttas op een centrale plek neergezet, paar bekenden begroet - onder wie Peter Puite - en met z'n allen naar de start. Om negen uur precies van start. 

Ik moet zeggen dat het redelijk goed ging ondanks dat ik de warming up had overgeslagen. 

Twee ronden lang kon ik het in een nagenoeg zelfde tempo volhouden. In de laatste 500 meter passeerde iemand mij die ik wel als leeftijdgenoot herkende, maar niet als persoon. Het was Huib Plugge, met wie ik ook op bovenstaande foto sta (loop), de man naast mij met de bril. Dat was dus 43 jaar geleden!

Maar goed, ik herkende hem niet en hij mij ook niet - allebei onze wilde haren verloren - maar zag pas bij thuiskomst in de uitslagen dat het Huib was. Ik stuurde hem een berichtje en een volgende keer gaan we na het lopen even een bakkie doen.

Effe naar Haagse Harry

's Middags ging ik naar de stad, eigenlijk met als doel wat lichtgevend spul voor de avondtrainingen aan te schaffen. Bij Decathlon of Run Today of waar dan ook.

Bij het station Den Haag CS uitgestapt en via de Koekamp en de Lange Voorhout richting hofvijver gewandeld. Onderweg begon het te regenen en ik besloot mijn  toevlucht te zoeken in het Haags Historisch Museum. Dat kwam goed uit, want het was de op één na laatste dag van een speciale expositie over Haagse Harry en zijn geestelijke vader Marnix Rueb. Leuk om te zien.

Alleen morgen (29 september) nog te zien!




Bovendien waren er allerlei leuke boeken en hebbedingetjes van het museum te koop voor 70% van de prijs. Heb onder meer twee boeken gekocht, een over portretschilder Jan van Goyen en een over de Hofvijver.

Ook nog even wezen kijken bij Decathlon, maar heb niet echt kunnen vinden wat ik zocht. Nou ja, dat komt volgende week wel.

Nat in zwembad De Boetzelaer

Het slotstuk van deze dag was het 'afzwemmen' van onze jongste kleindochter in zwembad De Boetzelaer in Monster. Daar gingen we op de fiets heen. Op het laatst met regen, maar we waren er bijna dus zijn niet volledig natgeregend. Leuke sessie waarbij ouders - ditmaal vooral vaders - met hun kind konden meezwemmen. Na afloop werd gelijktijdig met de diploma-uitreiking een snackmaaltijd met patat en lekkere hapjes geserveerd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gaan we doen, Fred!

Huib zei

Nu niet anoniem.