vrijdag 25 november 2011

De donkere-dagen-voor-Kerst-loopjes

Ik ben niet zo van de planningen, in dat opzicht ben ik een uitzondering onder de lopers denk ik. Ik doe gewoon mee aan wat mij leuk lijkt, en meestal is dat bij mij in de buurt. Niet dat ik hekel heb aan reizen, met mijn OV-jaarkaart is dat juist heel makkelijk, maar in het weekend ben je al snel een hele dag onderweg en de volgende dag moet je weer werken. Bovendien moet je voor de wat grotere lopen ruim van tevoren inschrijven, de inschrijvingsgelden zijn vaak niet onaanzienlijk en het is nog niet zo ver dat je daarvoor een annuleringsverzekering kunt afsluiten. Een griepje, blessure of andere persoonlijke omstandigheden kunnen zomaar roet in het eten gooien.

Tot aan het eind van dit jaar heb ik wel wat aardige regionale loopjes op het programma staan. Zo doe ik zondag mee aan de Duinrell Cross,, waarschijnlijk rij ik met mijn groepsmaatjes Ilse en Patrick mee. Alhoewel crossen niet mijn sterkste punt is, heb ik twee weken geleden toch een heel aardige Wim Hartman Cross tijdens het trainingsweekend gelopen, maar de Duinrell Cross is andere koek. Het ziet er niet naar uit dat het een witte editie gaat worden, maar herfstachtig wordt het wel, met veel wind en regen.

De week erop, op zaterdag 3 december, wordt er gewandeld met de Doornvogels, een uitgesproken thuiswedstrijd, namelijk een stadswandeling door Den Haag. Maar dat heeft niets met hardlopen te maken, dat doen we weer de daaropvolgende dag, zondag 4 december. Dat wordt de Duinstrandloop, een zeer pittig loopje over steile duintoppen en een gemeen stukje strand, maar altijd leuk om aan mee te doen.

Zondag 11 december is de Kopjesloop in Delft, dat is alweer een hele tijd geleden dat ik daar aan meedeed, in het voorjaar geloof ik. Waarschijnlijk wordt het 10 km, een mooi loopje.

Voor de start van de Meeuwen en Makrelenloop, 2010
Weer een week later, op zaterdag 17 december, is de roemruchte Meeuwen en Makrelenloop waarop ik altijd stuk ga: 10 EM vanaf de Hellingweg, bij het havenhoofd het strand op en dan bikkelen, bijna tot aan Hoek van Holland en dan over hetzelfde strand terug. De loop kent geen uitslagenlijsten, aan een kant wel jammer maar de makreel, de gebakken vis èn de erwtensoep die de lopers na afloop krijgen maken veel, zo niet alles goed!

En daarna? Dat is nog niet duidelijk. Op tweede kerstdag is er meestal een Kerstcross van onze vereniging, maar die middag gaan we ook naar een voorstelling, dus het hangt er van af hoe laat het begint. En dan 'zitten' we alweer in het jaar 2012, een jaar waarin heel hard gelopen gaat worden door iedereen, want dan wordt de broekriem flink aangehaald!

3 opmerkingen:

rinusrunning zei

Heerlijk dat crossen en ga in Wijk aan zee de toppen op zoeken.
Mooie planning en benieuwd naar 2012.

Koen Martens zei

En dat noemt me niet vooruit plannen?

Hans zei

Ik zie je bij de Kopjesloop in Delft. Biertje na afloop ?