maandag 21 november 2011

A Foggy Day in The Hague Town


'Het is een pest die mist', zei de pessimist.
'Het trekt wel op die mist', zei de optimist.

Van het weekend viel het nog wel mee met de mist. De foto hiernaast is zaterdag gemaakt op de Prinsengracht, met een mooie rode ondergaande zon. Weinig mist dus, en zondag viel het ook mee, maar vandaag, op maandag, kon gesproken worden van een uitgesproken mistige dag. En dat zal nog wel even zo blijven. Niet dat wij er bij de training veel last van hadden: er was baantraining vanavond, en de baan was goed verlicht.

Ook nu was de groep weer vrij groot. Ditmaal was Ellis er ook bij, ook al heeft zij eergisteren nog een heel goede 7^^ loop gelopen (1:13''). Nietemin draaide zij haar hand niet om voor het toch wel pittige tempo-programma. En ook haar voet niet trouwens. Dat gold ook voor de anderen. Vooraf drukte Wim ons op het hart om snel, maar niet 'geforceerd en jezelf over de kop' te lopen. Het programma bestond uit 3 X 200 m, 3 X 400 m en tenslotte weer 3 X 200 m., en dat tweemaal. De bedoeling was om niet sneller dan 50 seconden op de 200 meter en 1:40 op de 400 meter te lopen.
Daar hielden we ons netjes aan, een paar dames gingen wellicht iets sneller maar er ontstonden geen grote 'gaten'. Tussen elk tempo zat 90 seconden rust en tussen beide series werd bij wijze van rust één baan rondom gelopen.

Toch wel lekker, zo'n baantraining, je voelt dat je echt wat gedaan hebt. Zal mij benieuwen wat er woensdag op het programma staat.

Geen opmerkingen: