dinsdag 29 november 2011

Vooruit met forschen pas...

Dit is het echtpaar Michel en Fennie, ook al sinds jaar en dag lid van Haag Atletiek. Als het maar even kan doen zij - net als ik - aan allerlei regionale loopjes mee zoals in Delft de Kerkpolderloop, de Kopjesloop enzovoorts. Gisteren waren ze ook in Duinrell, ik heb ze nog even vereeuwigd op deze ludieke wijze.

Daags na de loodzware Duinrellcross is er weer getraind. Het gekke is dat zowel Ilse als ik ternauwernood of geen naweeën van de cross ondervonden, zelfs geen lichte stijfheid van de spieren. Maar de ervaring heeft mij geleerd dat dit meestal een dag of twee, drie na een zware inspanning komt. Het kàn ook uitblijven, waar meer kans op is als je flink 'doortraind' bent en dat is bij ons beiden het geval.

Hoe dan ook stond er maandagavond een snel duurloopje op het programma. Tenminste, dat maakten wij er van, vooral de dames zetten er op het laatst flink de pas in. Maar tussendoor waren drie series van 5 x 30 seconden, met een halve minuut rust tussen de tempo's en pakweg vijf minuten rust tussen de series. De tempo's gingen mij allemaal goed af. Al met al een mooi traininkje van ruim zeventig minuten om de spieren, voor zover deze al stijf waren, los te maken.

Ondertussen staan de uitslagen van de Duinrellcross nog niet op de site, maar des te meer foto's. Daar zie je al aan af dat de deelnemers het bepaald niet makkelijk hadden... De foto's zijn onder andere van Sparta-lid José Xavier.

1 opmerking:

Jacqueline zei

Ziet er heftig uit die foto's van de Duinrellcross.