donderdag 10 november 2011

Training voor Hoenderloo...

Wim Hartman, onze trainer (of trainert, zoals Willem van Hanegem zou zeggen) zei het woensdagavond al: "Vrouwen zijn gemakkelijker te trainen voor een marathon dan mannen. Bij mannen zit er altijd iets in van te hard willen gaan, een element van competitie. Er is dus meer kans dat ze zich bij een marathon over de kop lopen". Dat klopt! Al eerder had ik iets geschreven over het ongelooflijke uithoudingsvermogen van vrouwen op een lange afstand. Verbazingwekkend was het ook hoe soepel Eveline en Anja (na de marathon van afgelopen zondag) meegingen bij de training, al moet gezegd worden dat ze zich bij de tempo's heel gedeisd hielden. Misschien juist daardoor... Het programma was een duurloop door de duinen, met twee tempo-blokken volgens het schema: 6-4-2 minuten. Gek eigenlijk, als je dit zo opschrijft lijkt het een makkie, maar je moet er wel voor werken. Echt wel!

Duurloopje tijdens trainingsweekend in 2010
Wat mij betreft ging het als een zonnetje. Steeds liep ik met de voorsten mee, zonder mij te forceren. Het is wel zo dat versnellen tijdens een training een stuk makkelijker gaat dan tijdens een wedstrijd. Dit om de simpele reden dat bij een training niet zo lang achter elkaar snel gelopen hoeft te worden, het is te overzien...

Dit was de laatste training deze week die in Den Haag zal worden volbracht. De eerstvolgende training zal vrijdag plaatsvinden, in Hoenderloo. Komend weekend - van vrijdag tot en met maandag - is het trainingsweekend van Haag Atletiek. Dat gaat echt gezellig worden, en er wordt nog gelopen ook! Trainingen en een heuse cross, de Wim Hartman cross! Zo genoemd naar onze trainer die tevens trainerscoordinator van onze vereniging is en het parcours heeft uitgestippeld.

Geen opmerkingen: