zaterdag 19 november 2011

Pittige fartlek en een OPROEP

Dick tijdens de oliebollencross 2007. Dit pad beliepen wij vandaag ook...
Een pittige fartlek vanochtend! Lopend ging ik naar de club, waar onze trainingsgroep een opvallend grote opkomst kende. Dertien personen, niet gering voor de zaterdagochtend. Het was dan ook prima trainingsweer: aan de frisse kant, dat wel, maar met een fraai herfstzonnetje dat constant scheen. Eens kijken of ik ze allemaal heb onthouden: Eveline, Yvette, Ellen, Hizkia en Ilse, en bij de mannen Ton, Gerard, Patrick, Hans, Jan, Fred en Michiel. En het beste paard van stal niet vergeten, trainer Wim. Op de fiets!

We liepen naar en via het duinpad achter de baan de duinen in, waar we de oefeningen en vervolgens wat loopscholing en korte versnellingen deden. Daarna het programma dat een aantal pittige elementen kende. Zoals een drietal versnellingen over een afstand van pakweg 200, 300 meter, waarbij er steeds 'een tandje bij' moest totdat je geen pap meer kon zeggen. En twee keer het paardenpad genomen dat ook tijdens de Oliebollencross belopen wordt. Ook was daar het klimmetje vanaf de Fuutlaan duinopwaarts, eerst in een redelijk tempo naar boven, daarna rustig teruglopen naar beneden en direct aansluitend in een rotgang wederom naar boven. Op het laatst waren er twee langere tempo-lopen die we echt voluit hebben gelopen. De eerste van die twee was circa 600 meter lang, van een bepaald punt in de duinen tot aan 'de tweede fietsenstalling aan de rechterhand' en vijf minuten later vanaf Kijkduin tot aan 'de vijfsprong', dat zal zo'n 800 meter zijn geweest. Snelle Michiel en Hizkia (die momenteel ook bij Bram Wassenaar trainen) voorop, daarna Ellen (maar dat weet ik niet zeker), dan Ilse, daarna een 'al wat oudere' Cultuurbarbaar die wel alles moest geven om niet te ver achterop te raken. En als slagroom op de taart hadden we op het laatst één grote ronde in een flink duurlooptempo (door de meesten van ons als wedstrijdtempo geïnterpreteerd) over het duinachtige veldje bij de Savornin Lohmanlaan rechts de duinen in, langs de Egelopvang en daarna via het eerstvolgende pad weer terug naar de Savornin Lohmanlaan.
Al met al een pittige maar goede training, ruim anderhalf uur flink in beweging geweest.

Trainen voor de CPC! Een oproep

Via dit weblog trouwens een oproep aan ieder NIET-lid van Haag Atletiek die volgend voorjaar de CPC (City Pier City Loop) wil lopen, 10 kilometer of de halve marathon, en over een redelijke loopconditie beschikt (zeg 5 km in 30 minuten). Het is mogelijk om onder goede begeleiding van deskundige trainers binnen een aantal maanden 'klaargestoomd' te worden voor dat evenement.

Vanaf 10 december 2011 tot en met 17 maart 2012 worden door HAAG Atletiek trainingsprogramma's voor allerlei niveaus en afstanden aangeboden. Het CPC-programma start zaterdag 10 december 2011 rond 09.15 uur bij het sportcomplex aan de Laan van Poot. Na een eerste indeling naar afstand en niveau gaan de groepen meerdere malen per week trainen. De trainingen voor de 10 kilometer en de halve marathon zijn op maandagavond en woensdagavond (om 19.00 uur) en op zaterdagochtend (om 09.15 uur).

De kosten van zo'n complete trainingssessie (van december t/m maart) inclusief t-shirt bedragen € 50,-

Meer informatie? Stuur een mailtje naar cpcgroepen@haagatletiek.nl en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord!

4 opmerkingen:

Tiny zei

En als een nou een paar 100 man op afkomen? CPC-trainingen.

Fred zei

Ja Tiny, dat zou zomaar kunnen! Maar dat kunnen we hopelijk wel aan...

Jacqueline zei

Mooi initiatief van jullie club.

Koen Martens zei

Tiny dan ga je gewoon een handje helpen in Den Haag :-)je hebt ervaring genoeg zou ik zeggen.