dinsdag 21 februari 2012

Blokken

Even een snelle blog-update vanaf mijn werk, want voorlopig is mijn thuis-pc 'out of order'.

Gisteravond toch maar meegetraind met de groep, terwijl ik aanvankelijk het idee had om een stuk voor mezelf te gaan lopen. Het was heerlijk weer, ik voelde al een vaag lente-gevoel door de aderen stromen. Maar eenmaal 'on the run', kwam ik toch uit bij het sportpark aan de Laan van Poot, waar het al aardig druk werd. Veel lopers vooral. Dus toch maar meedoen? Jawel, gewoon proberen.

We liepen in op de Laan van Poot, aan het eind staken wij de Nieboerweg over en vervolgden onze weg tot aan de 'inham' bij de Bosjes van Poot. Daar deden we de oefeningen, wat loopscholing en korte tempoversnellingen. Vervolgens het programma. Dat werd een duurloop van pakweg 80 minuten met als kern twee 'blokken' - ik zou zelfs willen zeggen twee 'erepodia' - van 3 x 1/2 minuut, 3x 1 minuut en 3x 1/2 minuut, met steeds 30 seconden tussen de tempo's. Daarna zo'n 10 à 15 minuten gewone duurloop en vervolgens weer hetzelfde 'blok'. De tempo's werden op de Nieboerweg - Houtrustweg en Laan van Poot gelopen, rondom eerdergenoemde bosjes, met één 'uitspatting' rtichting Norfolkline.

Toch wel goed om aan zo'n training mee te doen, voor mijzelf had ik het mij aanzienlijk makkelijker gemaakt. Dit ook omdat ik niet echt pijnvrij loop, vooral de knieën (vooral de rechterknie) gingen op het laatst vooral bij de tempo's aardig opspelen. Maar al met al is er (inclusief het inlopen van huis en het uitlopen met Ellen naar huis) toch ruim 90 minuten (bruto) gelopen. En dat is wel nodig met de CPC in het vooruitzicht.

Die foto is uiteraard niet van gisteravond, maar ik had niet zo snel een plaatje en het geeft wel aan waar ik het onderweg met Ilse over had: je hebt zomerlopers en winterlopers, ik ben overduidelijk een zomerloper (die foto was bij de Veluweloop een jaar of vijf geleden). Dan val ik ook makkelijker af. Het valt mij op dat de meeste mensen winterlopers zijn, in dat seizoen presteren zij het beste!

Geen opmerkingen: