maandag 27 februari 2012

Baantjesjagers

Zo, na dat gesip van afgelopen zaterdag nu weer een positiever verhaal. Om te beginnen het weer: toegegeven, het was overwegend bewolkt vandaag, maar niettemin zit in de lucht al dat moeilijk te beschrijven 'tintelende' dat wijst op de naderende lente. Gisteren merkte ik dat ook al bij het 'lente-klaar' maken van de tuin (de vijver ontdaan van bladerafval en een aantal kikkers die de strenge vorstperiode niet hebben overleefd). En vandaag weer. Al bij het inlopen van huis naar de Laan van Poot voelden de benen een stuk beter aan, een goed teken. En toen wij een kwartier later inliepen, ging dat meteen vrij soepel. Via de Laan van Poot liepen wij richting Fuutlaan. Daar maakten wij meteen een scherpe bocht naar links, het duinpad op dat parallel aan het sportpark loopt. Dat kon maar één ding betekenen: baantraining! En zo was het ook.

Terug op de baan, eerst uiteraard de oefeningen, de dribbeltjes, knie omhoog, pas verlengen en dan twintig meter versnellen. Daarna het programma. Het was best een redelijk pittig programma: 3 X 200 m., 3 X 400 m. en tenslotte weer 3 X 200 m., en dat twee maal. En waarachtig, die tempo's gingen ook best goed, zeker wanneer je ze afzet tegen mijn gestuntel van de afgelopen weken. Gemiddeld gingen de 200 meters in 50 seconden, de ene keer sneller, de andere keer wat langzamer, en de 400 meters gingen zo tussen de 1'40'' en de 1'45''.

Eveline, Ellis, Yvette en Ellen waren van de partij, en van de mannen Dick, Jos en Hans. En ik-zei-de-gek. Gezegd kan worden dat we allemaal lekker hebben gelopen. Het geeft toch een flinke 'boost', die versnellingen. Bij de tweede serie moest ik wel de derde 400 m. afhaken wegens ademnood, maar die laatste drie tweehonderdjes gingen prima, de laatste zelfs in 47 seconden.

Hopelijk krijg ik geen terugslag en kan ik woensdag weer voluit meetrainen met de groep. Als dat gaat dan moet die CPC ook gaan lukken.

Wat trouwens wel een leuk ding voor de lopende mens is: binnenkort worden weer coopertesten georganiseerd! Twaalf minuten lang je benen uit je onderrug lopen en dan kijken hoeveel meter je hebt gelopen. En dat weer afzetten tegen een tabel. Tjonge, dàt is lang geleden, de coopertest! Iedereen kan meedoen, op 25 maart is de eerste coopertest aan de Laan van Poot. Inschrijven is mogelijk via de website van Haag Atletiek, www.haagatletiek.nl , onder 'loopgroepen' en klik vervolgens op 'Coopertest'.

3 opmerkingen:

annelooptlangzaamhard zei

Hee, wat een goed idee, ik doe mee! Heb me direct ingeschreven voor de coopertest (ojee, jeugdtrauma gymles revisited maar dat hindert niet). Gelukkig nog een paar weekjes tijd om te trainen ; )

curly is running zei

Gave foto weer... "alle mannen die willen hardlopen moeten mannen met baarden zijn".

Fred van der Gon Netscher zei

Zou ik dan toch weer mijn baard moeten laten staan? Dat wordt wel een grijze baard! Toch maar niet...