donderdag 2 februari 2012

It giet oan!

De trainingen gingen gewoon door! Niet dat ik iets anders had verwacht, maar het was wel allemachtig koud woensdagavond. Aan de kust vroor het niet eens zó hard (-6 graden celsius) maar de wind maakte het ijzig, de gevoelstemperatuur zal zo'n -23 graden celsius zijn geweest. Hoe dan ook bestond mijn trainingskleding deze avond uit twee thermoshirts, een langmouwige trainingspolo en een lichtgevoerd trainingsjack, de benen waren omhuld door een lange strakke tight van een vrij dikke stof die ik zelden draag en uiteraard waren er de handschoenen. En oh ja, een belachelijke gele muts. Niet van Unox (mag niet meer van Jort Kelder) maar van Nutricia. Jawel, van de chocomel. Maar erwtensoep of chocolademelk, het zal wel, maar die muts was geen overbodige luxe!

Toch was de groep vrij groot deze avond, alle sterke dames (Eveline, Anja, Ilse, Ellis, Ellen en Yvette) waren aanwezig en van de mannen gaven Dick, Ton, Patrick, Jos, Hans en ikzelf acte de présence. Op het programma stonden twee series van 2-8-4-2 minuten. Het was best pittig maar ik hield mij vooral bij de eerste serie vrij rustig, daardoor kon ik de tweede ronde wat sneller en redelijk goed meekomen.

Zoals al uit de loopjes van de afgelopen twee weken bleek, is de vorm niet meer wat-ie van de zomer was. Maar juist dat is een reden om weer regelmatiger te gaan trainen. Ik heb mij redelijk gedeisd gehouden en op het laatst had ik toch nog wat over. Het was al heel wat dat ik deze training heb kunnen volgen!

Dit weekend gaan heel wat Haag-leden naar Apeldoorn om daar de 18,5, de 27 of de 42.195 km te lopen. Ik had mij een paar maanden geleden - kennelijk in een vlaag van enthousiasme - ingeschreven voor 'de bus'. Ik word (ben) oud, dat wist ik niet eens meer! Maar ditmaal zal ik er niet bij zijn. Niet alleen vanwege een iets verminderde conditie, maar de on line inschrijving is afgesloten. Bovendien ben ik de komende dagen regelmatig de hort op en de kerk moeten we 'thuisfront-technisch' gezien toch in het midden zien te houden. Maar het is niet uitgesloten dat ik zaterdag een lange duurloop ga doen, al dan niet in groepsverband.

2 opmerkingen:

RunningHans zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
RunningHans zei

jouw trainingen: It giet oan... ik denk dat die 11-stedentocht niet doorgaat: it geat niet on. ach we worden oud en vergeten wel eens wat