donderdag 1 maart 2012

Er is meer, Horatio...

Bijgaande foto van acteur Hugo Maerten in zijn rol als Prometheus in de alom met lovende woorden beschreven marathon-voorstelling van De Appel, 'Herakles', stond gisteren en eergisteren levensgroot in bijna alle landelijke dagbladen. Hugo traint - als hij tijd heeft maar dat heeft-ie niet de komende tijd - bij ons, maar dan ziet hij er toch ietsje anders uit. Wel een mooie foto vind ik.

Dan was er nog de training van woensdagavond. Het werd een heel pittige training wat mij betreft, en onze 'officiële' trainer (Wim Hartman) was er niet eens bij! Maar Ellen - en voor een klein deel ook Jos - nam zijn honneurs waar. Zij leidde ons via de Nieboerweg naar Duindorp, van waar wij via de duinen naar Kijkduin zouden lopen en vervolgens via het gebied rondom de Puinduinen de training zouden afwerken. Op het programma stond een duurloopje met lange tempo's, namelijk 2 - 4 - 8 - 4 - 8 - 4 - 2 minuten. Heftig! Nu had ik nog best wat gevoelige benen van de tempotraining van afgelopen maandag, en dat brak mij vooral in de laatste tempo's behoorlijk op. Maar we hebben het gered!

En verder... Tja, er loopt van alles door elkaar op dit moment. Op het werk is het best druk, er moet altijd veel gereisd worden qua woon-werkverkeer, op de vereniging zit ik in twee commissies met het werk dat daar uit voortvloeit (onder andere afspraken maken voor interviews en research-werkzaamheden) en bovendien zijn er de komende weken véél feestjes! Druk-druk-druk, maar ook errug gezellig! Maar ja, druk, voor wie geldt dat niet zou je zeggen.

En dan was er dat opmerkelijke bericht tussen alle andere opmerkelijke berichten, nota bene in De Telegraaf van gisteren, over graancirkels, en dit keer eens niet op een spottende manier beschreven. Serieuze onderzoekers - geen fantasten of zweefteven, maar wetenschappers - beweren dat er steeds meer worden gesignaleerd en dat lang niet alle gesignaleerde patronen mensenwerk zouden zijn. De voorlopig nogal onduidelijke, maar intrigerende conclusie is 'dat er echt wel iets geks aan de hand is'. Misschien wel leuk om daar t.z.t. een blogje aan te wijden. Een van de vele sites op dat gebied is deze.

Tenslotte iets meer 'aards': Deze morgen ga ik eerst, samen met Michiel M., alle clubbladen vanaf de jaren zestig doorspitten, ben benieuwd of wij daarin leuke verhalen e.d. tegenkomen...

3 opmerkingen:

Carlo zei

Druk! Druk! Druk! Fred! Wanneer slaap je eigenlijk?

Anoniem zei

Ik ga ook eens van die figuren in mijn grasveld maaien. :)

Ruud van A.

Fred van der Gon Netscher zei

Ruud, net zo'n figuur als op de foto? Nou, ik wens je veel sterkte toe ;-)