zondag 4 maart 2012

Haag-vogels vieren een feestje

Straks 10 km. lopen in het Zuiderpark, maar eerst een korte terugblik op gisteren. Toen vierde Jan Letsch zijn verjaardag. Nou zult u zeggen: "leuk dat-ie jarig was, maar ik ken hem niet en bovendien: er zijn zoveel mensen die vandaag jarig zijn, vele miljoenen!" En inderdaad, wie zo denkt heeft wel een punt.

Maar ja, Jan L. is een verhaal apart. Hij is 78 jaar oud geworden, maar nog steeds jongensachtig actief. In 2010 is hij in onze vereniging uitgeroepen tot 'vrijwilliger van het jaar' omdat hij waanzinnig veel klusjes opknapte in en rond het clubhuis. Echt zo'n man die veel goed werk doet dat in veel gevallen onopgemerkt blijft. Verder is Jan Letsch de vleesgeworden Scheveninger. Hij spreekt die taal ook vloeiend maar - en dat is zo aardig - hij veracht de 'Hagenaars' en 'Hagenezen' niet, sterker nog: hij is lid van Haag Atletiek! En last but not least hoort-ie al jaren bij een speciaal groepje dat zo nu en dan uitjes maakt en in het voorjaar elkaars verjaardag viert. Zeg maar rustig een vriendengroepje, met een opvallend hoog vissen- en waterman-gehalte.

Gisteravond dus is onder andere voornoemde trouwe 'Letsch-aanhang' naar Brasserie Mondriaan getogen aan de Savornin Lohmanplein. Daar vond het feest plaats. Eerder die avond hadden hij en Marlies (eveneens clublid) het zaaltje versierd met slingers en ballonnen, dit om de feestvreugde te verhogen. Naderhand kwam de een na de andere binnendruppelen. Het werd ècht gezellig, niet in de laatste plaats door het bedienend personeel dat, zodra er iemand 'droog' stond, er als de kippen bij stond om de glazen te vullen. Ik tik deze woorden nu ook in met een lichte druk in het hoofd...

Over kippen gesproken: Jan had aangegeven in het voorjaar naar Vogelpark Avi Fauna te willen gaan 'met z'n allen'. Nou ja, 'en petit comité'.
Dus hadden wij besloten om Jan een geldbedrag aan te bieden 'tegen het Avi Fauna gebeuren' aan. Maar omdat het een beetje saai was om dat bedrag 'sec' in een enveloppe aan te bieden, besloten we dat een beetje 'aan te kleden' met een kaart. U voelt het al aankomen: dat werd fröbelen gistermiddag! De zeven gevers staan als vogel 'aangekleed' op de kaart.

Lekker ouderwets-hollands uitstapje gaat dat worden, Avifauna. Het kan in één adem genoemd worden met bijvoorbeeld De Keukenhof, Drievliet en De Efteling. Kortom, attractieparken die al in de jaren vijftig van de vorige eeuw bestonden.

Het feestje duurde overigens tot 23.00 uur, wel een mooie tijd om af te taaien. Zondag (vandaag inmiddels) is er immers de 1 van de 4 loop bij Sparta. Uiteraard volgt een update later deze dag.

2 opmerkingen:

koen Martens zei

dat verdiend een lintje

Sabine zei

Heel veel respect! Geweldig dat het leven zo gemakkelijk kan lopen. Prachtig! Hopelijk heeft hij genoten van zijn dag.