dinsdag 20 maart 2012

Herstel

Een paar maal is er een groepstraining overgeslagen omdat ik het gevoel had het niet te zullen 'trekken'. Ook deze maandagavond wilde ik voor mijzelf lopen, maar zodra ik de loopschoenen had aangetrokken en naar buiten ging, voelde ik dat het stroeve verzuurde gevoel in benen en knieën geweken was, en dat het lopen wat makkelijker ging. Het had dus toch vooral te maken met herstellen van de halve marathon. Kortom, het er maar op gewaagd en naar de club gegaan om mij aan te sluiten bij Groep 5.

Wat een ideaal loopweer was het deze avond, wel wat fris maar helder en het bleef lang licht, zeker tot half acht. Volgende week begint de zomertijd en dan kunnen we de reflecterende hesjes thuis laten.

Het werd mijn laatste trainingsloop als 63-jarige: een duurloop van ongeveer anderhalf uur met drie pyramides van 0,5-1-1,5-1-0,5 minuut elk, met steeds zo'n 30 seconden rust tussen de tempo's in en ca. 10 minuten rust tussen de series. Het ging redelijk, minder slecht dan de laatste trainingen in elk geval, al moet er aan de tempo's nog wat gewerkt worden. Maar optimistisch als ik ben: dat komt wel goed!

Geen opmerkingen: