dinsdag 6 maart 2012

Poot stijf houden

'Komt een man bij de dokter'. Dat was vanmorgen, en inderdaad, ik kreeg antibiotica mee en het advies de voet hoog te houden en met natte compressen koel te houden. Maar ja, toch nog een stukje gewandeld. Het is lente, dus binnenzitten is geen optie. In de bosjes van Pex wijzen de sneeuwklokjes op de naderende lente. Na een half uur ging de voet toch een beetje opspelen, dus alsnog maar op de bank met de poot omhoog. Nu maar hopen dat het genezingsproces voorspoedig verloopt.
Op de foto staat trouwens één van de 200 bomen wiens doodvonnis is getekend. Alweer moet het toch al zo schaarse groen (van natuur kun je in de randstad nauwelijks meer spreken) wijken voor - niet eens zó elementaire - menselijke behoeften. Het Haagse college wil namelijk 265 parkeerplekken aanleggen op de Laan van Meerdervoort tussen Thorbeckelaan en Azaleaplein. Hiervoor moeten 200 oude bomen worden gekapt. Dat zijn zo'n beetje alle bomen op dat gedeelte.

Bewoners van de Laan, toch vrijwel allemaal autobezitters en bepaald geen 'linkse hobbyisten', blijken fel tegen deze plannen te zijn. Nu woon ik zelf niet aan de Laan van Meerdervoort, maar in een van de straten die daar parallel aan loopt. Toch ben ik het met de Laan van Meerdervoorders eens als zij zeggen dat de Laan zonder de oude bomen zijn allure verliest. Bovendien vrezen zij dat de verkeersveiligheid zal verslechteren omdat aan beide kanten van de weg parkeerplaatsen komen. In- en uitparkeren moet dan vanaf de rijbaan gebeuren. Dat is inderdaad vragen om ongelukken. Ook de trottoirs worden smaller. Het argument van het college is dat het voor fietsers veiliger zou worden, omdat het fietspad van de rijbaan wordt gescheiden. Op zichzelf zit daar iets in, maar aan de andere kant gebeuren ook nu nauwelijks tot geen ongelukken omdat het huidige fietspad duidelijk is aangegeven.

Het parkeerprobleem komt voornamelijk omdat in de omliggende gebieden betaald parkeren is ingesteld. Hierdoor wijken vele mensen uit naar dit gebied. Maar vooral het feit dat het statige en karakteristieke van dit stuk Laan voor altijd zal verdwijnen is iets wat volgens de bewoners niet mag gebeuren. Op vele bomen hangen nu actieposters, om iedereen te laten weten, dat de plannen van het college geen doorgang moeten vinden.     

2 opmerkingen:

Carlo zei

Actie Fred, harde Actie! En dat voor parkeer plaatsen! Schande!!!!

Anoniem zei

Driewerf schande!!! Zijn ze helemaal gek geworden op het Stadhuis!!!! Parkeerplaatsen!!! Driedubbeldwarsovergehaalde.....